Διέλυσε την ʼρσεναλ με μαγικό Ντε Μπρόινε η Σίτι

Με έναν εκπληκτικό, Κέβιν Ντε Μπρόινε, που έβαλε δύο γκολ και έδωσε ασίστ, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πασαρέλα στο Emirates κόντρα στην Αρσεναλ (0-3).

«Επρεπε να είχατε πάει για τα ψώνια των Χριστουγέννων» τραγουδούσαν οι fans της Σίτι στο Emirates και ίσως να μην είχαν και πολύ άδικο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φάνηκε σαν να μην περνά περίοδο κρίσης και με έναν Ντε Μπρόινε από άλλο πλανήτη, σκόρπισε την Αρσεναλ από το πρώτο μέρος. Οι Πολίτες επιβλήθηκαν 0-3 των Λονδρέζων, επανέφεραν τη διαφορά από την Λίβερπουλ στους... 14 βαθμούς και πήγαν στο -4 από τη 2η θέση και την Λέστερ. Με αυτή, έγιναν 5 οι σερί νίκες της Σίτι σε βάρος της Αρσεναλ, κάτι το οποίο είχε συμβεί για τελευταία φορά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 1983 μέχρι τον Αύγουστο του 1985.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα για να δείξει η Σίτι στην Αρσεναλ ποιος θα είναι το αφεντικό. Για να το δείξει για την ακρίβεια ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος μετά το γύρισμα του Ζεσούς εκτέλεσε με-τη-μια στο παραθυράκι τον Λένο με σουτ μέσα από την περιοχή (0-1). Στο 15' ήταν η ώρα να γίνει ο Βέλγος δημιουργός, καθώς κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή από αριστερά και έδωσε σε κενό τέρμα στον Στέρλινγκ, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 0-2.

Τα πράγματα δεν έμελλε να φτιάξουν για τους Gunners. Στο 40' έχασαν με τραυματισμό τον Κολάσινατς και στο ίδιο λεπτό ο Ντε Μπρόινε εκμεταλλεύτηκε το στιγμιαίο αριθμητικό πλεονέκτημα δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα καθώς βρήκε χώρο και την απέναντι γωνία με ζυγισμένο αριστερό για το 0-3, το οποίο παρέμεινε ως το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο 43' ο Λένο απογειώθηκε για να βρει την μπάλα και να τη στείλει στο δοκάρι στερώντας από τον playmaker το χατ-τρικ.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοιΌπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!

Λίγα πράγματα είχαμε στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Πεπ να κάνει συντήρηση ενόψει της φορτωμένης συνέχειας. Ο Οζίλ έγινε αλλαγή στο 60' και δεν αντέδρασε καλά στις αποδοκιμασίες, ενώ ένα τέταρτο πριν το φινάλε, οι fans της Αρσεναλ είχαν αρχίσει να αδειάζουν το γήπεδο. Ο Ντε Μπρόινε είχε στο 77' νέα ευκαιρία για να πετύχει τριπλέτα, όμως αυτό δεν έγινε και το 0-3 παρέμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

Αρσεναλ (Φρέντι Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Κολάσινατς (40' Σάκα), Παπασταθόπουλος, Τσέιμπερς, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80' Γουίλοκ), Γκουεντουζί, Οζίλ (59' Σμιθ Ρόου), Πέπε, Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Μεντί (85' Ζίντσενκο), Οταμέντι, Φερναντίνιο, Γουόκερ, Ρόδρι, Γκουντογκάν (70' Μαχρέζ), Φόντεν (56' Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ