Η... κατά λάθος πρόταση του Παϊρόζ στον Μέσι που παραλίγο να αλλάξει το ποδόσφαιρο

Πρόσωπο της φαντασίας δεν μπορεί να είναι ο Παϊρότζ Πιενμπογκσάντ. Τον είδαμε τον Ταϊλανδό στις επισκέψεις του στην Αθήνα ενόσω διαπραγματευόταν την αγορά του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου του Παναθηναϊκού. «Παρολής», επίσης, όπως πολλοί εκτίμησαν ύστερα από την έκβαση και κυρίως τον τρόπο που αρχικά αναδείχθηκε και μετά εξαφανίστηκε από την «πράσινη» καθημερινότητα, δεν γίνεται.

Και ακόμη μια απόδειξη προσφέρθηκε χτες ύστερα από δηλώσεις του πρώην CEO της Μάντσεστερ Σίτι, Γκάρι Κουκ, ο οποίος αποκάλυψε πως μια ατάκα του Παϊρότζ ήταν υπεύθυνη για μια παρ’ ολίγο μεταγραφή που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ηταν λοιπόν καλοκαίρι του 2008, ο Κουκ, ο Παϊροτζ και το στέλεχος της Σίτι εκείνη την εποχή βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, με τον Κουκ να απευθύνεται στον Ταϊλανδό ζητώντας τη βοήθεια του, την εξήγηση του για τους λόγους που οι «πολίτες» δεν καταφέρνουν να πετύχουν τους μεταγραφικούς τους στόχους.

Ο Παϊρότζ απάντησε, ενόσω μάλιστα δέχονταν μασάζ πως: «Very messy, it´s getting messy», κάτι που μεταφράζεται στο ότι όλα είναι πολύ μπερδεμένα. Ελα όμως που το επίρρημα είναι ομόηχο με τον Λιονέλ Μέσι! Οι δύο παράγοντες της Σίτι, θεώρησαν την ατάκα του Παϊρότζ ως προτροπή να κινηθούν για την απόκτηση του σούπερ σταρ της Μπαρτσελονα και το έκαναν, καταθέτοντας τότε την ασύλληπτη για τα δεδομένα της εποχής πρόταση 81 εκατ. ευρώ!

Οι Καταλανοί δελεάστηκαν – αν πραγματοποιούνταν τότε αυτή η μεταγραφή θα ήταν προφανώς η ακριβότερη της ιστορίας ως τότε -, το ίδιο και ο Μέσι (έχει παραδεχτεί πως εκείνη η πρόταση ήταν η αφορμή να σκεφτεί πιο σοβαρά από ποτέ και περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή την προοπτική να φύγει από τη Βαρκελώνη), ωστόσο τελικά αρνήθηκαν την πρόταση των «πολιτών», χωρίς έτσι ο… πατέρας της εν λόγω προσφοράς, έστω και από λάθος κατανόησης και αντίληψης, ο Παϊρότζ Πιενμπογκσάντ να πιστωθεί ποτέ, έστω την κίνηση για τον Αργεντινό.

Δειτε Επισης

Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ
Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Σίτι από το Μπράιτον
Τέλος η σεζόν για τον Ένζο Φερνάντες
Σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ με τον Τιράμ η Παρί Σεν Ζερμέν
Ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία έκαναν τους... νεκρούς για να τιμήσουν τον πρόεδρο τους που έχει γραφείο κηδειών
Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική