Δέκα χρόνια αφεντικό η Λίβερπουλ πέταξε εκτός την Έβερτον

Η Λίβερπουλ δεν χάνει ούτε με τα... δεύτερα απέναντι στην Έβερτον, παρέμεινε αήττητη εδώ και μια δεκαετία στα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και την απέκλεισε (1-0) από τη συνέχεια του FA Cup.

Τι κι αν έπαιζε με ενδεκάδα που αριθμούσε 23 χρόνια μ.ο. ηλικίας; Τι κι αν η αντίπαλος της είχε κρατήσει όλα τα αστέρια της στο βασικό σχήμα; Η παράδοση που έχει χτίσει η Λίβερπουλ απέναντι στην Έβερτον υπερβαίνει αγωνιστικών συνθηκών και ξεπερνά πλέον το χρονικό όριο της δεκαετίας.

Τελευταία φορά που τα Ζαχαρωτά πανηγύρισαν νίκη στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ήταν στις 17 Οκτωβρίου του 2010. Έκτοτε, το φράγμα των Reds μοιάζει αξεπέραστο, ακόμα κι αν η αρμάδα του Κλοπ είχε ανάγκη το rotation και παρέταξε έξι παίκτες από την Κ-23 απόψε. Το τελικό 1-0 είναι το επισφράγισμα της πολυετούς ανωτερότητας της Λίβερπουλ, αλλά και της πειστικής νέας φουρνιάς που έρχεται. Ο αρχηγός της β' ομάδας, άλλωστε, ο 18χρονος Κέρτις Τζόουνς ήταν αυτός που έκρινε το ματς, καθηλώνοντας κάθε φίλαθλο με το εξωπραγματικό σουτ, με το οποίο άνοιξε λογαριασμό ως μέλος της ανδρικής ομάδας. Και δεν ήταν μόνος του, αφού οι Λαρουσί, Έλιοτ, Κιριβέλα, Φίλιπς και Ουίλιαμς έκλεψαν την παράσταση και βοήθησαν την Λίβερπουλ να προκριθεί στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Αντριάν, Μίλνερ (8' Λαρουσί), Γκόμεζ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Λαλάνα, Κιριβέλα, Τζόουνς, Μιναμίνο (70' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Έλιοτ (79' Μπρούστερ), Οριγκί

Έβερτον (Αντσελότι): Πίκφορντ, Κόουλμαν (63' Κεν), Χόλγκεϊτ, Μίνα, Ντίνιε, Σνάιντερλεν (63' Ντελφ), Σίγκουρντσον, Γουόλκοτ (79' Μπερνάρντ), Σιντιμπέ, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)
Λύγισε τη Μαγιόρκα και… ξεμπερδεύει η Σεβίλλη
BINTEO: Πέταξαν μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή που εκτελούσε κόρνερ στην Κολομβία
Στην επιφάνεια οι συνομιλίες για το γκολ στο clasico-«Δεν έχουμε απόδειξη ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή»