Οι πραγματικοί λόγοι του διαζυγίου Μπαρτσελόνα-Βαλβέρδε

Οι πέντε βασικές αιτίες, που οδήγησαν τον «Τσινγκούρι» στην πόρτα της εξόδου από το Καμπ Νου.

Οδυνηροί αποκλεισμοί σε Τσάμπιονς Λιγκ
Αν στην ιεραρχία υπάρχει Νο1 λόγος, αυτός δεν είναι άλλος από τους δύο σερί αποκλεισμούς στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μπορεί κανείς να μην έχει υπογράψει συμβόλαιο με τις επιτυχίες ή τους τίτλους, όμως ο τρόπος που η Μπαρτσελόνα είπε «αντίο» και τις δύο φορές στη διοργάνωση πόνεσε πολύ όλο το κλαμπ. Τη σεζόν 2017-18, οι «μπλαουγκράνα» αποκλείστηκαν από τη Ρόμα, παρά το υπέρ τους 4-1 στο πρώτο ματς (3-0 οι Ρωμαίοι στον επαναληπτικό), ενώ πέρσι έγινε ακριβώς το ίδιο. 3-0 η Μπαρτσελόνα τη Λίβερπουλ στο Καμπ Νου, ανατροπή με 4-0 για τους «κόκκινους» στον επαναληπτικό του Άνφιλντ.

Μέτρια φετινή πορεία
Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να προκρίθηκε ως πρώτη από τον «όμιλο του θανάτου» με Ίντερ και Ντόρτμουντ, όμως εντός συνόρων η Μπαρτσελόνα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι 40 βαθμοί στη La Liga, έπειτα από 19 αγωνιστικές, είναι οι λιγότεροι των τελευταίων δώδεκα ετών. Από την τελευταία σεζόν του Φρανκ Ράικαρντ, το 2007-08, είχε η Μπαρτσελόνα τόσο «φτωχή» συγκομιδή σε ίδιο αριθμό αγώνων, με αποτέλεσμα φέτος να κρατά ζωντανή τη μέτρια Ρεάλ Μαδρίτης στη μάχη του τίτλου. Το τελευταίο «χτύπημα» με τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ισπανικό σούπερ καπ ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μη αξιοποίηση μεταγραφών
Η έλευση του στο Καμπ Νου το 2017 συνέπεσε με το «σοκ» της φυγής του Νεϊμάρ για την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, αποκτώντας τον Ουσμάν Ντεμπελέ από την Ντόρτμουντ, ενώ έξι μήνες μετά πήρε και τον Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ. Κανείς από τους δύο δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, ο μεν Γάλλος λόγω χαρακτήρα, ο δε Βραζιλιάνος λόγω μη σωστής αξιοποίησης από τον Βαλβέρδε. Ακόμα και το φετινό απόκτημα, Αντουάν Γκριεζμάν, δεν είναι ο παίκτης που όλοι θαύμαζαν με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όσο για το ποσό αυτών των τριών μεταγραφών; Περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στυλ παιχνιδιού
Μπορεί στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στο Καμπ Νου να κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ, όμως δεν το έκανε με... στυλ. Το DNA του συλλόγου είναι ταυτισμένο με τον τρόπο παιχνιδιού του Γιόχαν Κρόιφ, που συνεχίστηκε με επιτυχία από τον Πεπ Γκουαδριόλα (κυρίως) και τον Λουίς Ενρίκε. Ο Βαλβέρδε έπαιζε κάποιες φορές μόνο για το αποτέλεσμα, κάτι που δεν άρεσε στον κόσμο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είναι μαθημένος σε νίκες, που συνδυάζονται με πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ.

«Αδιαφορία» από Μέσι
Μπορεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ, όμως αποτελεί κοινό μυστικό πως ο λόγος του είναι διαταγή, τόσο στην Μπαρτσελόνα, όσο και στην εθνική Αργεντινής. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν είχε πει ποτέ κακό λόγο για τον Βαλβέρδε και η συνεργασία τους ήταν αρμονική, όμως ενδεχομένως ο Ισπανός τεχνικός να μην του έκανε ποτέ προπονητικό «γκελ». Αλλιώς, ο ίδιος ο Μέσι θα είχε ασκήσει βέτο υπέρ της παραμονής του «Τσινγκούρι». Πιθανότατα, να ρωτήθηκε κιόλας από τη διοίκηση και να έδωσε το δικό του ΟΚ για αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο