Ο Γκουαρδιόλα ζήτησε την κατάργηση μίας εγχώριας διοργάνωσης

Καμπανάκι κινδύνου στις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές χτύπησε την Δευτέρα με δηλώσεις του (ενόψει του αποψινού αγώνα πρωταθλήματος με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει λόγο για το απίστευτα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα των παικτών που αγωνίζονται στην Premier League και το οποίο έφερε ουσιαστικά τους τραυματισμούς των Χάρι Κέιν και Μάρκους Ράσφορντ.

"Δεν με εκπλήσσουν οι πρόσφατοι τραυματισμοί. Με τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων, οι παίκτες είναι λογικό να καταρρέουν. Οι Κέιν και Ράσφροντ είναι απίστευτα σημαντικοί παίκτες για την Αγγλία.

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν παράπονα γιατί ήταν λογικό αυτό που συνέβη.

Δεν μπορούν να το αντέξουν όλο αυτό οι παίκτες, απαιτούμε πάρα πολλά από αυτούς. Όλοι οι προπονητές έχουν κάνουν παράπονα για το καλεντάρι αλλά δεν νοιάζονται", τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, ξεκαθαρίζοντας πως η μόνη λύση είναι η αφαίρεση μίας εγχώριας διοργάνωσης από το καλεντάρι.

"Εξαφανίστε διοργανώσεις, βγάλτε τις έξω από το καλεντάρι. Λιγότερα ματς, λιγότερες διοργανώσεις, λιγότερες ομάδες, μικρότερη ποσότητα, μεγαλύτερη ποιότητα.

Στην Bundesliga υπάρχουν 18 ομάδες και όχι 20, ένα Κύπελλο και όχι δύο. Στην Ισπανία έχουν διάλειμμα. Οι οπαδοί θα πάνε στο θέατρο, στο σινεμά, στα εστιατόρια. Ο κόσμος μπορεί να ζήσει χωρίς ποδόσφαιρο για λίγο.

Θα ξεκουραστούμε τον Φεβρουάριο αλλά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της FA, της Premier League, της UEFA και της FIFA θα πρέπει να αυξηθούν οι ημέρες κάθε χρονιάς σε 400.

Οι παίκτες πηγαίνουν στο Euro, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους και επιστρέφουν στους συλλόγους τους μετά από σχεδόν 20 ημέρες επειδή πρέπει να συνεχιστεί το σόου.

Υποφέρουν οι ποδοσφαιριστές έτσι. Θέλουν να πάνε καλά και οι σύλλογοι πιέζονται για τις νίκες ή την πρόκριση στο Champions League. Τους πιέζουμε όλο και περισσότερο και το σώμα κάποια στιγμή λέει "Στοπ, φτάνει".

Ουσιαστικά, με τον τρόπο του ο Γκουαρδιόλα ζήτησε από τους αρμόδιους να σκεφτούν σοβαρά την κατάργηση του League Cup, με την άποψη περί αφαίρεσης της διοργάνωσης από το καλεντάρι να έχει βαρύνουσα σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που έχει πάρει το τρόπαιο τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία