«Καθάρισε» με Κριστιάνο και Ντε Λιχτ τη Φιορεντίνα, στο +6 η Γιουβέντους

Mπήκε, έπαιξε, νίκησε! Η Γιουβέντους επικράτησε με 3-0 της Φιορεντίνα και πήγε στο +6 την διαφορά της με την Ίντερ, που αντιμετωπίζει το βράδυ εκτός έδρας την Ουντινέζε. 

Οι «μπιανκονέρι» έπαιξαν τόσο, όσο και πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τα εγχώρια σκήπτρα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, κάτι δηλαδή που δεν συνέβη στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στο οποίο ηττήθηκαν από τη Νάπολι, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους «βιόλα» με τον Σέζνι να είναι σε ετοιμότητα σε καλό σουτ του Κουτρόνε στο 8ο λεπτό. 

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους είπε, επίσης, «όχι» σε διπλή ευκαιρία της Φιορεντίνα στο 22’ και στο 23’ αποκρούοντας πρώτα το σουτ του Κιέζα και κατόπιν το τακουνάκι του Μπενάσι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. 

Ωραίο, ευθύβολο σουτ του Μπετανκούρ στο 27’έβγαλε ο Ντραγκόφσκι και στο 39’ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε χέρι του Πετσέλα, ο Ρονάλντο το εκτέλεσε και έκανε το 1-0, σκοράροντας για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας ρεκόρ που είχε σημειώσει με τους «μπιανκονέρι» ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. 

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν στο 63’ με τη μπάλα να περνά λίγο έξω σε σουτ του Μπενάσι, ενώ ακολούθησε στο 64’ πλασέ του Ιγουαΐν το οποίο απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι. 

H Γιουβέντους είχε την κατοχή, προσπαθούσε να βάλει και δεύτερο γκολ και να σιγουρέψει τη νίκη, η Φιορεντίνα πίεζε για την ισοφάριση, έχασε ευκαιρία με τον Βλάχοβιτς στο 75’ και στο 80’ ο Ρονάλντο ξανά με πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Έφτασε τα 19 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα ο Πορτογάλος. 

Εντελώς αμαρκάριστος ο Ματάις Ντε Λιχτ στη μικρή περιοχή δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας το 3-0. 

Τώρα η Ίντερ θέλει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα στο Ούντινε για να μην χάσει την επαφή με την κορυφή... 

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Σάντρο, Μπετανκούρ, Πιάνιτς, Ραμπιό (88' Mατουιντί), Ντόουγκλας Κόστα (83' Μπερναρντέσκι), Ιγουαΐν (67’ Ντιμπάλα), Ρονάλντο. 

Φιορεντίνα (Τζουζέπε Ιακίνι): Ντραγκόφσκι, Ίγκορ, Πετσέλα, Σετσερίνι, Λιρόλα (89' Aγουδέλο), Μπενάσι, Πούλγκαρ, Ντάλμπερτ, Γκεζάλ (60’ Βλάχοβιτς), Κουτρόνε (73’ Σοτίλ), Κιέζα.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά