ΒΙΝΤΕΟ: Παθιασμένο 2-0 της Τότεναμ επί της Σίτι, στο +22 η Λίβερπουλ

Παίζοντας παθιασμένα σε όλες τις γραμμές, ανακόπτοντας τις επιθετικές προσπάθειες της Μάντσεστερ Σίτι και βρίσκοντας γκολ από τον νιόφερτο Στέφεν Μπέρχγβεϊν και τον Σον Χέουνγκ-Μιν, η Τότεναμ πήρε μια… ξεσηκωτική νίκη με σκορ 2-0 και έστειλε την Λίβερπουλ στο +22 και 17-18 βαθμούς μακριά από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Με τον αρχηγό Ουγκό Γιορίς να δείχνει τον δρόμο και την επίθεση να κάνει την δουλειά της όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, οι Λονδρέζοι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο μπροστά στο κοινό τους, το οποίο συνεπήραν από την αρχή με την προσπάθειά τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επιτυχία απέναντι στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια. Και τονίζουμε το εν ενεργεία μιας και το αποτέλεσμα άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από την πρώτη Λίβερπουλ, που με 39 βαθμούς να απομένουν για διεκδίκηση από την Σίτι, χρειάζεται 17-18 βαθμούς για να σφραγίσει την επιστροφή της στην κορυφή. Τους 17 σε περίπτωση που έχει (κατά σειρά προτεραιότητας στην ισοβαθμία) καλύτερη διαφορά γκολ ή/και καλύτερη επίθεση, τους 18 για να είναι σίγουρη πως δεν θα την φτάσουν με τίποτα οι «πολίτες». Ή αλλιώς η Πρέμιερ Λιγκ θα κριθεί στους 90-91 βααθμούς.

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι οπαδοί της συλλόγου του Μάντσεστερ σίγουρα θα αισθάνονται αδικημένοι για το αποτέλεσμα μιας και είδαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πιέζει πολύ να βρει ένα γκολ, να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για να το πράξει από νωρίς, και να τιμωρείται από τους Μπέρχγβεϊν και Σον. Πρωταγωνιστής στις δύο περιπτώσεις ο Γιορίς, που έκανε επαφή με τα πόδια για να στείλει την μπάλα στο αριστερό του σίδερο και να κρατήσει το μηδέν, όπως έκανε και στο πέναλτι του Ιλκάι Γκιουντογκάν ο οποίος δεν μπόρεσε να τον νικήσει -επίσης στην αριστερή του γωνία- από το σημείο του πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ραχίμ Στέρλινγκ βούτηξε στα χέρια του Γάλλου για να πάρει δεύτερη φορά την εσχάτη των ποινών, ωστόσο ο Μάικ Ντιν καταλόγισε άουτ μετά και από υπόδειξη του VAR. Πήρε δύο λεπτά στους officials στα κεντρικά να γυρίσουν το ματς πίσω και να δώσουν το πρώτο πέναλτι στην Σίτι, ενώ δεν πρότειναν αποβολή του Στέρλινγκ στον Άγγλο διαιτητή, ο οποίος δεν έδειξε δεύτερη κάρτα στον Άγγλο διεθνή. Την είχε γλιτώσει και πιο νωρίς την κόκκινη, σε εκείνη την περίπτωση απευθείας, για μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Ντέλε με τις τάπες. Προκλήθηκε καυγάς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, με τον Ολεκσάντιρ Ζιντσένκο να παίρνει αυτός μία κίτρινη κάρτα όπως και ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ.

Σημαντικός ο «κιτρινισμός» του πρώτου μιας και στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να μαρκάρει σε κόντρα που έβγαζε η Τότεναμ και ο Ντιν θεώρησε πως έπρεπε να τον αποβάλει με δεύτερη κίτρινη αν και φαίνεται να χρησιμοποιεί το σώμα του πάνω στον Λούκας Μόουρα. Η αριθμητική υπεροχή έδωσε «παραθυράκι» στην Τότεναμ να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο, για να πάρει στο 63’ το προβάδισμα με υπέροχο γυριστό σουτ του Μπέρχγβεϊν έπειτα από λόμπα του Βραζιλιάνου προς τον νιόφερτο Ολλανδό. Οκτώ λεπτά αργότερα (71’), και με τον σκόρερ να έχει αποχωρήσει με μικροτραυματισμό, Λαμέλα και Ντομπελέ που μόλις είχαν περάσει αλλαγή συνδυάστηκαν φανταστικά και ο δεύτερος έβγαλε πάσα «πάρε-βάλε» στον Σον, που... φυσικά και το έβαλε.

Πήγε να ξαναμπεί στο ματς η Σίτι τρία λεπτά πριν το τέλος, αλλά ο Γιορίς ήταν και πάλι πανέτοιμος, αποκρούοντας με την επέμβαση – σήμα κατατεθέν του (με το ανάποδο χέρι στον... Θεό) έξυπνο σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Με τη νίκη της αυτή η Τότεναμ δεν έκανε το χατήρι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που είχε περάσει πέμπτη εκμεταλλευόμενη κι αυτή την ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Γουλβς, και παίρνοντας την θέση της, μείωσε στους τέσσερις βαθμούς από την τετράδα.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Ντάβινσον, Τανγκανγκά, γουίνκς, Λο Σέλσο, Μπέρχγβεϊν (71' Λαμέλα), Ντέλε (71΄Ντομπελέ), Σον, Λούκας (84' Ντάιερ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μάχρεζ (72' Ζεσούς), Στέρλινγκ (84' Μπερνάρντο), Αγουέρο (64' Κανσέλο)

Πηγή: england365.gr

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία