TOP 10: Σκόρερ του Champions League

Πλώρη για να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που θα σπάσει το φράγμα των 100 γκολ στη διοργάνωση έβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μάχη του Πορτογάλου επιθετικού με τον Λιονέλ Μέσι για την πρωτιά στο σκοράρισμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καλά κρατεί με τον σταρ της Ρεάλ να δημιουργεί μια διαφορά οκτώ τερμάτων από τον Αργεντινό. 

1. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ 
ΓΚΟΛ: 90

Με το γκολ που σημείωσε μεσοβδόμαδα κόντρα στον Στσέσνι της Ρόμα έφτασε τα 90 στο Champions League (σε 123 αγώνες), με 44 να έχουν σημειωθεί σε εντός έδρας ματς, ο ίδιος αριθμός σε εκτός έδρας ενώ δύο έχουν σημειωθεί σε ουδέτερο έδαφος. Αυτό ήταν το 61ο ματς Champions League στο οποίο σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον δεύτερο στη σχετική λίστα να είναι ο Ραούλ, που έχει βρει δίχτυα σε 52 αγώνες, ενώ τρίτος είναι ο Μέσι, που έχει χριστεί σκόρερ σε 51 ματς.

2. ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΓΚΟΛ: 82

Με πέντε Χρυσές Μπάλες στο παλμαρέ του, θεωρείται κατά πολλούς ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής της εποχής που διανύουμε, τουλάχιστον. Οι τραυματισμοί που τον ταλαιπωρούν κατά καιρούς τον αφήνουν στη δεύτερη θέση των σκόρερ με 82 γκολ, όλα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε 91 συμμετοχές. Πρώτο του «θύμα» ήταν ο Παναθηναϊκός στις 2 Νοεμβρίου του 2005 στο «Καμπ Νου». Στις 25 Νοεμβρίου 2014 με το γκολ που πέτυχε στο ΓΣΠ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είχε ξεπεράσει τον Ραούλ και ανέβηκε, προσωρινά, στην πρώτη θέση. 

3. ΡΑΟΥΛ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ
ΓΚΟΛ: 71

Πριν την εμφάνιση των… σουρεαλιστικών επιδόσεων των Ρονάλντο και Μέσι, ο Ισπανός αρχηγός της Ρεάλ θεωρείτο ως το κορυφαίο «κανόνι» της διοργάνωσης. Πλέον έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση, που για τα επόμενα χρόνια δεν φαίνεται να κινδυνεύσει. Έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση με τη φανέλα της «βασίλισσας» και της Σάλκε σε 142 αγώνες.

4. ΡΟΥΝΤ ΦΑΝ ΝΙΣΤΕΡΛΟΪ
ΓΚΟΛ: 56

Ο σπουδαίος Ρουντ των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «φιγουράρει» στην τέταρτη θέση της λίστας, με 56 τέρματα σε 73 συμμετοχές με τη φανέλα της PSV Αϊτχόφεν, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης. Με μέσο όρο 1,3 γκολ ανά παιχνίδι ο Ολλανδός επιθετικός είναι ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει συχνότερα απ’ όλους στην ιστορία της διοργάνωσης. 

5. ΤΙΕΡΙ ΑΝΡΙ
ΓΚΟΛ
50

Ο Τιερί Ανρί έλαμψε στο Champions League, τόσο με τα γκολ του, 50 τον αριθμό σε 112 συμμετοχές, όσο και με την επιρροή του στο παιχνίδι της Άρσεναλ, στην οποία πρωταγωνίστησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξάλλου, στα «αστέρια» αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μονακό και της Μπαρτσελόνα.

6. ΑΝΤΡΕΪ ΣΕΒΤΣΕΝΚΟ 
ΓΚΟΛ: 48

Διέπρεψε στη Ντιναμό Κιέβου, «απογειώθηκε» στη Μίλαν, με την οποία ταυτίστηκε, δεν απέφυγε όμως την «γκέλα» της μεταγραφής στην Τσέλσι, στην οποία δεν ταίριαξε ποτέ. Τα 48 γκολ στις 100 συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μπορούσαν να είναι περισσότερα αν η «μετοχή» του δεν έχανε τόσο απότομα την αξία της προς τη δύση της καριέρας του Ουκρανού.

7. ΖΛΑΝΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ 
ΓΚΟΛ: 48

Ο Ζλάταν δεν σκοράρει τόσο συχνά, όμως αυτό δεν κατέστη εμπόδιο στην προσπάθειά του να μπει στην πρώτη δεκάδα. Παίζοντας με τη σειρά στον Άγιαξ, τη Γιουβέντους, την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν και την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Σουηδός έχει σκοράρει 48 φορές σε 121 συμμετοχές.

8. ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ 
ΓΚΟΛ: 46

Ταχύτατα και με πολύ καλό ρυθμό, ο Γάλλος αναρριχάται στη λίστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 46 τέρματα σε 78 αναμετρήσεις έως σήμερα, με τη φανέλα της Λυών και της Ρεάλ, και έπεται συνέχεια. 

9. ΦΙΛΙΠΟ ΙΝΤΖΑΚΙ
ΓΚΟΛ: 46

Τόσο με τη φανέλα της Γιουβέντους στην αρχή, όσο και με της Μίλαν στη συνέχεια, ο Ιταλός υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικός στη διοργάνωση και καθοριστικός για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Το κοντέρ σταμάτησε να μετράει στα 46 τέρματα σε 81 συμμετοχές με Τορινέζους και Μιλανέζους.

10. ΝΤΙΤΙΕ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ
ΓΚΟΛ: 44

Τελευταίος σε μια «χρυσοποίκιλτη» λίστα, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον σπουδαίο Ιβοριανό, που επίσης καταγράφεται ως ένας απ’ τους παίκτες με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του! Μετά τη Μαρσέιγ, όπου πήρε το «βάπτισμα του πυρός», ακολούθησε η άκρως επιτυχημένη παρουσία του στην Τσέλσι και τέλος η Γαλατάσαραϊ, με τις οποίες έφτασε τις 92 συμμετοχές και τα 44 γκολ.
 

Δειτε Επισης

Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League
Κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ του Κασίγιας στο Champions League ο Νόιερ
Έγραψε ιστορία ο Τούχελ-Πρώτος Γερμανός που φτάνει στους «4» του Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες
Οι σατανικές συμπτώσεις που δείχνουν... τελικό Champions League για την Ντόρτμουντ
Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών του Champions League
Σε ματς θρίλερ η Ρεάλ απέκλεισε την πρωταθλήτρια Σίτι στα πέναλτι-Με Μπάγερν στα ημιτελικά
Ώρα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ και Μπάγερν-Άρσεναλ
Τα έριξε στον Αραούχο για τον αποκλεισμό ο Γκουντογκάν-«Να μένεις με έναν λιγότερο τόσο νωρίς, σε σκοτώνει»
BINTEO: Και... τέζα ο Σιμεόνε βλέποντας την Ντόρτμουντ να κάνει την ανατροπή
Με ήττα και στο clasico ο Τσάβι μπορεί να φύγει άμεσα από την Μπαρτσελόνα