Τρελή ανατροπή για τη Βερόνα και ηχηρό χαστούκι στην κυρία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία με την Γιουβέντους όμως το γκολ του στο Μπεντεγκόντι δεν ήταν αρκετό, με την Βερόνα να κάνει ανατροπή (2-1) και να βάζει φωτιά στη μάχη του σκουντέτο!

Φωτιά στη μάχη του τίτλου έβαλε το βράδυ του Σαββάτου (8/2) η Βερόνα, με την ομάδα του Ιβάν Τζούριτς να ρίχνει στο καναβάτσο την Γιουβέντους επικρατώντας 2-1 με ανατροπή και να δίνει το δικαίωμα στην Ίντερ να ελπίζει σε αναρρίχηση στην κορυφή (μαζί με την βέκια σινιόρα) αν την Κυριακή βγει νικήτρια στο "Derby della Madonnina" απέναντι στην Μίλαν!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τους μπιανκονέρι στο 65' και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία τους που βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για 10 σερί αγωνιστικές της Serie A, με τους Βερονέζους να μην καταθέτουν όμως τα όπλα και να φτάνουν σε απίστευτη ανατροπή που τους κράτησε αήττητους για 8ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος.

Ο Μπορίνι έφερε το ματς στα ίσα στο 76' με πανέμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 86' το "Μπεντεγκόντι" απογειώθηκε από τους τιφόζι των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι σε χέρι του Μπονούτσι (μετά από έλεγχο του VAR) και τον Τζαμπάολο Πατσίνι να εκτελεί τον Στσέσνι από την άσπρη βούλα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γιουβέντους απείλησε πρώτη στο ματς, με το σουτ του Ιγκουαΐν μόλις στο 2ο λεπτό να σταματάει στην πλάτη του Γκίντερ και να φεύγει κόρνερ, με τους γηπεδούχους να απαντούν με δύο αξιόλογες φάσεις μέσα σε δύο λεπτά.

Στο 10' ο Στσέσνι υποχρεώθηκε σε σπουδαία επέμβαση καθώς έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Φαραόνι από πλάγια θέση ενώ στο 11' ο Ραχμάνι βρήκε τη μπάλα σε σουτ του Πεσίνα μέσα από την περιοχή αλλά την έστειλε να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Τορινέζων.

Η πρώτη μεγάλη φάση για την πρωτοπόρο της Serie A ήρθε στο 19' όταν η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιλβέστρι μετά από σουτ-κεραυνό με το αριστερό του Ντάγκλας Κόστα (ο Βραζιλιάνος έκανε τρομερή κούρσα, ξεκινώντας πίσω από τη σέντρα και φτάνοντας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Βερόνα) ενώ στο 21' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν γκολ με την κεφαλιά του Κουμπούλα που νίκησε τον Στσέσνι, όμως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ όπως έδειξε το VAR.

Η Βερόνα επέβαλε πλήρως το παιχνίδι της κόντρα στην Γιουβέντους για σχεδόν 25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και είχε δύο ακόμα καλά σουτ με τους Μπορίνι (28') και Φαραόνι (30'), με την βέκια σινιόρα από την πλευρά της να ανεβάζει στροφές μετά το 35' και να έχει τρεις καλές ευκαιρίες να προηγηθεί: όλες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι στο 36', πέντε λεπτά αργότερα έστειλε τη μπάλα να φύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιλβέστρι ενώ στο 43' έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Κόστα και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και στα πρώτα 20 λεπτά απουσίασε η μεγάλη φάση, μέχρι τη στιγμή όμως που αποφάσισε να "χτυπήσει" ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, που μέσα στην εβδομάδα γιόρτασε τα 35α γενέθλιά του, δέχτηκε ασίστ από τον Ντιμπάλα και ξεχύθηκε προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, όπου εκεί κατάφερε με ωραία προσποίηση πάνω στον Ραχμάνι να βρει χώρο και να κάνει δεξί διαγώνιο σουτ, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σιλβέστρι (0-1).

Το γκολ αυτό ήταν ιστορικό για τον CR7 καθώς έγινε αυτόματα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους που σκοράρει για 10 διαδοχικά ματς στην Serie A, ωστόσο δεν ήταν γραπτό να το πανηγυρίσει όπως θα το ήθελε στο φινάλε, με τους Βερονέζους να πετυχαίνουν την ανατροπή, με δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά!

Η αρχή του... τέλους της Γιουβέντους ήρθε στο 76', με τη μπάλα να φτάνει στον Μπορίνι μετά από λάθος του Πιάνιτς και τον Ιταλό επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή των Τορινέζων από θέση αριστερά, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Στσέσνι με δεξί διαγώνιο πλασέ και να γράψει το 1-1.

Το ματς βρισκόταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού και εκείνη που... κόπηκε ήταν η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουμπούλα πήρε την κεφαλιά και αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως μετά από χρήση VAR ο διαιτητής Μάσα έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Μπονούτσι και ο Πατσίνι έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα.

Αυτό ήταν το 50ο γκολ για τον έμπειρο φορ με τη φανέλα της Βερόνα σε όλες τις διοργανώσεις, με την Γιουβέντους να πιέζει για την ισοφάριση μέχρι το 96' αλλά την Βερόνα να αντιστέκεται σθεναρά και να κρατάει το 2-1, που της επέτρεψε να μείνει αήττητη για 8ο στη σειρά ματς στη φετινή Serie A.

Ταυτόχρονα δε, κράτησε την παράδοση που θέλει την Γιουβέντους να μην έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να φύγει δύο συνεχόμενες φορές με το τρίποντο από το "Μπεντεγκόντι" κόντρα στην Βερόνα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Μπολόνια 2-3 (22' αυτ. Ντενσβίλ, 72' Μχιταριάν / 16' Ορσολίνι, 26', 51' Μπάροου)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-2 (32' Κιέζα / 49' Σαπάτα, 72' Μαλινόβσκι)

Τορίνο - Σαμπντόρια 1-3 (55' Βέρντι / 70' 75' Ραμίρες, 79' πεν. Κουαλιαρέλα)

Βερόνα - Γιουβέντους 2-1 (76' Μπορίνι, 86' πεν. Πατσίνι / 65' Ρονάλντο)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

ΣΠΑΛ - Σασουόλο (13.30)

Τζένοα - Κάλιαρι (16.00)

Νάπολι - Λέτσε

Μπρέσια - Ουντινέζε

Πάρμα - Λάτσιο (19.00)

Ίντερ - Μίλαν (21.45)

 

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί