Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η ιταλική ομοσπονδία πρότεινε επανεξέταση των φάσεων στο VAR

  14/02/2020 10:54
Η ιταλική ομοσπονδία πρότεινε επανεξέταση των φάσεων στο VAR

Η ιταλική ομοσπονδία πρότεινε επανεξέταση των φάσεων στο VAR

  14/02/2020 10:54

Το VAR εξακολουθεί να «γεννάει» διαρκώς θέματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ακόμη και σε μεγάλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, οι οποίες έχουν αρχίσει να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Ιταλίας, πρότεινε στη FIFA να «πειραματιστεί» με το Video Assistant Referee, δίνοντας το δικαίωμα και στις ομάδες να αιτούνται από μόνες τους έλεγχο των φάσεων, όπως γίνεται στο τένις.

«Η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας (σ.σ. FIGC) μελετάει τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες εβδομάδες από πολλές ομάδες της Serie A και πρότεινε ανεπίσημα στη FIFA να της επιτρέψει να "πειραματιστεί" με τη δυνατότητα της "πρόκλησης", μέσα στην τρέχουσα περίοδο και πάντα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική ομοσπονδία.

Το ιταλικό πρωτάθλημα υπήρξε πρωτοπόρο παγκοσμίως στη χρήση του VAR, σε μία δοκιμαστική περίοδο που εφαρμόστηκε στην πρώτη κατηγορία, πριν υιοθετηθεί επίσημα από τη FIFA. «Η ομοσπονδία είναι πεπεισμένη πως θα συνεχιστεί η πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να φέρουμε το ποδόσφαιρο σε μια διάσταση που θα το κάνει ακόμη πιο ενθουσιώδες για εκατομμύρια φιλάθλους, δίχως να βλάπτεται η εξουσία του διαιτητή, αλλά με την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων για να βοηθούν το έργο του», συμπλήρωσε η ανακοίνωση της FIGC.

Η ιταλική ομοσπονδία ανέφερε τέλος, πως έχει ζητήσει από τους διαιτητές της Serie A, να εντείνουν τη χρήση του VAR με έλεγχο εντός γηπέδου (on-field review) για «τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις που εμπίπτουν στο πλαίσιο του διεθνούς πρωτοκόλλου».

Πηγή: sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας