O Ολυμπιακός ρίχνει δίχτυα, ο Σωκράτης ούτε το συζητά

Από το Πεταλίδι της Καλαμάτας στην Αθήνα για την ΑΕΚ και μετά μια σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, μακριά από το τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί που βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, να δουλέψει σκληρά, να βελτιωθεί και να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. 

Ο Παπασταθόπουλος άρχισε από χαμηλά και έφτασε τόσο ψηλά που ίσως και ο ίδιος δεν μπορούσε να φανταστεί. Με το μυαλό πάντα μέσα στο κεφάλι του, με ωριμότητα ήδη από τα 18 του, τότε που ακόμα ήταν στις ακαδημίες της ΑΕΚ και τον φώναξε ο Φερνάντο Σάντος για να του πει ότι θα είναι καλύτερα να πάει δανεικός στη Νίκη Βόλου, έχει κάνει ως σήμερα μια αξιοζήλευτη καριέρα. 

Και από το Λονδίνο στον Πειραιά; Αρέσει στον Ολυμπιακό (και ο τρόπος του και οι δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι), πολύ θα το ήθελαν στο Λιμάνι, να δουν έναν ποδοσφαιριστή τέτοιας αξίας και με τέτοια καριέρα να φορά τη φανέλα τους… Είναι ο κουμπάρος Βασίλης Τοροσίδης, είναι και άλλοι γνωστοί οι οποίοι όντως μπορούν να τον προσεγγίσουν και να του μιλήσουν; 

Μα τα ευφάνταστα σενάρια που κυκλοφόρησαν από το βράδυ της Πέμπτης, με αφορμή και την επιστροφή του Παπασταθόπουλου στην Ελλάδα για την πρώτη αναμέτρηση της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα Λιγκ, στερούνται όχι απλά βάσης, αλλά είναι όνειρα… φθινοπωρινής νυκτός. 

Έξι μήνες στη Νίκη Βόλου και δύο σεζόν στην ΑΕΚ είναι η καριέρα του 31χρονου αμυντικού στην Ελλάδα. Πήγε στη Τζένοα και στη Μίλαν, στη Βέρντερ Βρέμης και στη Ντόρτμουντ και το καλοκαίρι του 2018 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ. Είναι 31 χρόνων, άρα η συνεργασία του με τους «Κανονιέρηδες» θα τον βρει στα 32 του. 

Και μετά; Ο Σωκράτης στον Ολυμπιακό; 

Οι «ερυθρόλευκοι», οπαδοί των οποίων όχι μόνο αποδοκίμασαν, αλλά έβρισαν χυδαία τον Έλληνα ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης στο «Καραϊσκάκης» φαίνεται πως ρίχνουν δίχτυα. Θα τα μαζέψουν πίσω άδεια... 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω στην Ελλάδα και να πάω σε κάποια άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΚ για το οικονομικό. Σε περίπτωση που γυρίσω και θελήσω να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πάω στην ΑΕΚ. Βέβαια, το θεωρώ δύσκολο να γυρίσω, διότι  τα πράγματα δεν πάνε προς το καλύτερο» ήταν η κατηγορηματική δήλωσή του τον Μάρτιο του 2019 στο OPEN. 

Και για όσους τον γνωρίζουν προσωπικά από την παρουσία του στην «Ένωση», στα χρόνια των ακαδημιών και των δύο χρόνων που έπαιξε με την πρώτη ομάδα, η απάντηση στην ερώτηση για το αν θα γυρίσει ή σε ποια ομάδα θα γυρίσει δεν είναι διπλωματική. Το λέει και το εννοεί διότι έτσι το αισθάνεται.

Για τον Σωκράτη στην Ελλάδα υπάρχει μόνο η ΑΕΚ, δεν έχει ανοίξει ο ίδιος καμία άλλη πόρτα σε καμία άλλη ομάδα, δεν έχει δώσει ούτε ένα… σημάδι ότι μπορεί να σκέφτεται να αγωνιστεί αλλού. Διατηρεί ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, ισχυρούς δεσμούς με την «Ένωση» και με ανθρώπους με τους οποίους συνυπήρξε εκεί. 

Το 2012, όταν η ΑΕΚ ταλανιζόταν από τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία τελικά την οδήγησαν μερικούς μήνες μετά στον υποβιβασμό, ο Παπασταθόπουλος έκανε παρέμβαση μέσω facebook ζητώντας σεβασμό στην ομάδα και στην ιστορία της. 

Η άρνησή του Παπασταθόπουλου να επαναπατριστεί είναι δηλωμένη άρα και δεδομένη. Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης «να καθίσουμε στο τραπέζι να τα πούμε και θα δούμε. Δεν το συζητά. Μπορεί να μην ξαναδούμε τον Σωκράτη να παίζει μπάλα με τη φανέλα ελληνικής ομάδας. Θα προτιμούσε ο ίδιος να πάει ακόμα και στις ΗΠΑ ή στην Ασία και να κλείσει εκεί την καριέρα του. Χορτασμένος είναι ήδη, την καριέρα του θα ζήλευαν πολλοί.  

Αν γυρίσει, λοιπόν, στην Ελλάδα, θα είναι για την ΑΕΚ και για την... Αγιά Σοφιά, για να παίξει στο νέο γήπεδο της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Αν... 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League
Κατέρριψε ιστορικό ρεκόρ του Κασίγιας στο Champions League ο Νόιερ