H ιεροσύνη του Νο10 της Μπαρτσελόνα

Από την διετία του αμύθητου Ντιέγκο Μαραντόνα, στην ολόκληρη εποχή του μοναδικού Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα έχει στεγάσει στο «Καμπ Νόου» τα πιο ιερά «Νο10» της ιστορίας.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και ο μεγαλύτερος θρύλος που φόρεσε την φανέλα της. Εναλλακτικά, ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το ιερό δίπολο του αργεντίνικου ποδοσφαίρου (θα) συνδέεται ατέρμονα σε ουκ ολίγα σημεία και ετοιμάζεται για μια εικονική τελετουργία υπερίσχυσης. Ο ενεργός Λίο μπαίνει στον ναό του πρότυπού του, στο μέρος που ο ποδοσφαιρικός ειδωλολατρισμός άνθισε για χάρη του και καλείται να επιβάλλει το δικό του στίγμα στον ιταλικό Νότο.

powered by Rubicon Project

Οι Μπλαουγκράνα φιλοξενούνται στο «Σαν Πάολο» από την Νάπολι για τους «16» του Champions League, κόντρα στην ομάδα που θεοποίησε τον Ντιεγκίτο σε επίπεδα που ενδεχομένως να μην έφτασε ούτε η μυθοπλασία των Γκαούτσος προς το πρόσωπό του.

Όση παραφιλολογία κι αν τους συνοδεύει για το ποιός από τους δύο θα έχει αφήσει την μεγαλύτερη παρακαταθήκη μετά το πέρας της επίσημης καριέρας τους, η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική που έχει γευτεί τους καρπούς και των δύο ίσως κορυφαίων παικτών που πέρασαν ποτέ από τα παγκόσμια γήπεδα.

Ο Μαραντόνα για μια διετία (1982/84), όποτε σημείωσε 30 γκολ σε 43 επίσημες εμφανίσεις, προτού μεταπηδήσει στους Παρτενοπέι για να γίνει ο Θεός της Νάπολης. Ο Μέσι για όλη του την ζωή, που συνεχίζει να την διακοσμεί με άνευ προηγουμένου επιδόσεις και μαγικές στιγμές. Μαζί συγκροτούν το πιο σεβάσμιο δίδυμο δεκαριών, στην Μπλαουγκράνα εποχή, μα και στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση