Το πρωτοσέλιδο της Equipe για κορωνοϊό : «Ο ιός του φόβου απειλεί τον αθλητισμό»

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και επηρεάζει και απειλεί πλέον (και) τον αθλητισμό σε όλο το φάσμα του. «Ο ιός του φόβου» είναι ο τίτλος στο σημερινό (28/2) πρωτοσέλιδο της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας «L’ Equipe», που επικεντρώνεται στον COVID-19 και τις συνέπειες που έχει και θα έχει στο άμεσο μέλλον στον αθλητισμό.

«Από το Μιλάνο χθες βράδυ μέχρι το Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κορωνοϊός (COVID-19) απειλεί τον αθλητισμό, μεταξύ μέτρων προφύλαξης και πανικού», αναφέρει η ιστορική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της με μια δυνατή εικόνα, όπου σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι στις εξέδρες φορούν μάσκες!

Ηδη λαμβάνονται μέτρα από τις κατά τόπους αθλητικές ομοσπονδίες. Πέντε αγώνες της ιταλικής Serie A θα γίνουν οριστικά χωρίς θεατές, ανάμεσά τους και το ντέρμπι, της Γιουβέντους με την Ίντερ στο Τορίνο, ενώ το παιχνίδι των «νερατζούρι» με τη Λουντογκόρετς για το Europa League στο Μιλάνο έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, στην Κίνα και την Ιαπωνία τα πρωταθλήματα έχουν «παγώσει». Ανησυχία όμως υπάρχει και για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το Euro του ποδοσφαίρου που φιλοξενείται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στη Ρώμη, αλλά και όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού όπου συρρέουν χιλιάδες φίλαθλοι.

Στο μεταξύ, η Γιουχάν Ζαλ, ο σύλλογος της πόλης όπου ξεκίνησε ο COVID-19, προσκλήθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να παρακολουθήσει την Κυριακή (1/3) το Clasico, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της