Το πρωτοσέλιδο της Equipe για κορωνοϊό : «Ο ιός του φόβου απειλεί τον αθλητισμό»

Ο κορωνοϊός είναι εδώ και επηρεάζει και απειλεί πλέον (και) τον αθλητισμό σε όλο το φάσμα του. «Ο ιός του φόβου» είναι ο τίτλος στο σημερινό (28/2) πρωτοσέλιδο της γαλλικής αθλητικής εφημερίδας «L’ Equipe», που επικεντρώνεται στον COVID-19 και τις συνέπειες που έχει και θα έχει στο άμεσο μέλλον στον αθλητισμό.

«Από το Μιλάνο χθες βράδυ μέχρι το Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κορωνοϊός (COVID-19) απειλεί τον αθλητισμό, μεταξύ μέτρων προφύλαξης και πανικού», αναφέρει η ιστορική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της με μια δυνατή εικόνα, όπου σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι στις εξέδρες φορούν μάσκες!

Ηδη λαμβάνονται μέτρα από τις κατά τόπους αθλητικές ομοσπονδίες. Πέντε αγώνες της ιταλικής Serie A θα γίνουν οριστικά χωρίς θεατές, ανάμεσά τους και το ντέρμπι, της Γιουβέντους με την Ίντερ στο Τορίνο, ενώ το παιχνίδι των «νερατζούρι» με τη Λουντογκόρετς για το Europa League στο Μιλάνο έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, στην Κίνα και την Ιαπωνία τα πρωταθλήματα έχουν «παγώσει». Ανησυχία όμως υπάρχει και για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, το Euro του ποδοσφαίρου που φιλοξενείται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στη Ρώμη, αλλά και όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού όπου συρρέουν χιλιάδες φίλαθλοι.

Στο μεταξύ, η Γιουχάν Ζαλ, ο σύλλογος της πόλης όπου ξεκίνησε ο COVID-19, προσκλήθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για να παρακολουθήσει την Κυριακή (1/3) το Clasico, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Επίσημο: Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ
Oρίστηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μαραντόνα
Το απίθανο ρεκόρ του Γκριεζμάν σταματά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού
Η πρόταση της Ουνιόν Βερολίνου στον Πικέ-«Η μπύρα και το λουκάνικο είναι με το μέρος μας»
Με αυτές τις ποινές απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα
Παρέμβαση FIFA για τα επεισόδια ντροπής στην Τουρκία-«Οι δράστες να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»
Καταιγιστικές εξελίξεις στην Μπριζ-«Τελειώνει» άμεσα ο Ρόνι Ντέιλα
Έπος της Γιουνάιτεντ 4-3 την Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας
Ξέσπασε με χατ τρικ του Εμπαπέ η Παρί και έφυγαν με 2-6 από το Μονπελιέ
Ο Κλοπ αποχώρησε από το flash interview-«Χαζή ερώτηση, δεν είσαι σε καλή φόρμα»