Κάθε (χαμένος) βαθμός είναι χρυσός

Η Λειψία δεν μπόρεσε να λυγίσει την πολύ καλή Λεβερκούζεν και πλέον απέχει τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Όταν κυνηγάς το πρωτάθλημα, κάθε βαθμός που κερδίζεις είναι χρυσός. Αυτό, όμως, ισχύει και για κάθε βαθμό που χάνεις, όπως τους δύο που δεν πήρε η Λειψία στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-1).

Οι Ασπιρίνες, οι οποίες φέτος έχουν νικήσει την Μπάγερν Μονάχου (εκτός) και την Μπορούσια Ντόρτμουντ (εντός), φάνηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικές και κόντρα στην τρίτη διεκδικήτρια του τίτλου.

Η Λεβερκούζεν ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε δικαίως με σουτ του Λέον Μπέιλι από το ύψος του πέναλτι μετά από ασίστ του Κάι Χάβερτς (29'), με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν μόλις τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Πάτρικ Σικ, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Χάβερτς.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς, επιχείρησαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν και, παρ' ότι παραμένουν μόνοι στην δεύτερη θέση της Bundesliga, απέχουν πλέον τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Η Λεβερκούζεν, από την πλευρά της, παραμένει πέμπτη, στο -2 από την πρώτη τετράδα.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκούλασι – Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ – Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Ανχελίνιο, Φόρσμπεργκ, Νκουνκού (76' Χαϊντάρα) - Σικ (81' Βολφ), Βέρνερ (71' Πόουλσεν).

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι – Τα, Σ. Μπέντερ, Ταπσόμπα – Αμίρι, Παλάσιος (64' Αράνγκις), Ντεμιρμπάι, Βέντελ, Χάβερτς, Μπέιλι (71' Ντιαμπί), Αλάριο (90' Μπελαραμπί).

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά