Όλα ανοικτά για τη διεξαγωγή του Euro λόγω κορωνοϊού

Μόλις εκατό ημέρες από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO 2020, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, θα διεξαχθεί κανονικά.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου, μπαίνουμε στην «τελική ευθεία», καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση από το 100. Αλλά η εξάπλωση του κορωνοϊού θέτει εν αμφιβόλω την διοργάνωση. Τρεις μήνες πριν από την εναρκτήρια αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου στη Ρώμη, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, όλα φαίνεται να λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα εισιτήρια, τα στάδια, οι μεταφορές και η ασφάλεια, στις 12 χώρες όπου θα φιλοξενηθεί το EURO 2020 είναι δρομολογημένα βάσει προγράμματος, όμως ο κορωνοϊός που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφήνει ένα μακρύ πέπλο αμφιβολίας.

Προς το παρόν, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που συνεδρίασε χθες στο Άμστερνταμ, είναι καθησυχαστικά: «Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τις διεθνείς και τοπικές αρχές, που είναι υπεύθυνες για τον κορωνοϊό και την ανάπτυξή του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτε στο χρονοδιάγραμμα», αναφέρει ανακοίνωση της UEFA.

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, παραδέχτηκε στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI ότι θα μπορούσε ακόμα και να ματαιωθεί το τουρνουά ή να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά του. «Παρακολουθούμε κάθε χώρα ξεχωριστά και το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των μεμονωμένων χωρών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο εάν χειροτερέψει η κατάσταση», είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς