Πρόεδρος UEFA-«Θα πρέπει να ντρεπόμαστε για τα έσοδα και για το επίπεδό μας

Όσα είπαν ο πρόεδρος της UEFA και της FIFA sto 44o  τακτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας. 

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ και η αναδιάθρωση του διεθνές αγωνιστικού ημερολογίου, αποτέλεσαν κυρίαρχα θέματα συζήτησης στο 44ο τακτικό συνέδριο της UEFA, που φιλοξενείται στο Άμστερνταμ. 

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για το μέλλον του ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην δική του ομιλία, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός ποδοσφαίρου, όπου το κέρδος δεν θα είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο.
 
Ο Ινφαντίνο μίλησε επίσης για έκτακτη κατάτσαση λόγω του κορωνοϊού: «Ας μην πανικοβληθούμε για τον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι ώρες κατά τις οποίες οι υπεύθυνοι των διοργανώσεων πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις και πρέπει να το κάνουν σε συνεργασία με τις αρχές. Δεν γνωρίζω αν το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα αντίδοτο για τον κορωνοϊό, αλλά σίγουρα μπορεί για άλλες ασθένειες όπως οι διακρίσεις και ο ρατσισμός», τόνισε. 

Remaining Time-0:01

Fullscreen

Mute

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την παράδοση του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα καινοτομούμε με το VAR. Επίσης, το διεθνές ημερολόγιο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει ένας παίκτης σε ένα χρόνο. Και φυσικά το οφσάιντ. Πρέπει δούμε αν το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό. Πρέπει όλοι να το συζητήσουμε μαζί», πρόσθεσε. 
 
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για τις επιτυχίες της UEFA τα τελευταία χρόνια: «Πρέπει να ντρεπόμαστε για όλα αυτά; Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 38% την περασμένη σεζόν, πέντε δισεκατομμύρια θεατές αναμένονται για το EURO 2020, δηλαδή τριάντα φορές το Superbowl, τρία εκατομμύρια φιλάθλων που θα βρεθούν στα γήπεδα, ενώ 15 δισεκατομμύρια ευρώ,επενδύθηκαν στον κύκλο εργασιών 2016-20. Πάντως όλα εξαρτώνται από αυτό που εννοούμε επιτυχία. Δεν είναι ο κόσμος που αλλάζει, είμαστε εμείς που τον αλλάζουμε. Και πρέπει να επιβεβαιώσουμε αξίες, όπως ανοικτά πρωταθλήματα, ανόδους και υποβιβασμούς, το δικαίωμα των συνομοσπονδιών να οργανώνουν ηπειρωτικά τουρνουά, την ποδοσφαιρική ανάπτυξη και την ανακατανομή των κερδών. Όλα αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα», είπε ο Τσεφερίν, ο οποίος σε απόλυτη  αρμονία με τον Ινφαντίνο, ζήτησε «μηδενική ανοχή» απέναντι στον ρατσισμό. 

Δειτε Επισης

Ματσάρες με φόντο τα ημιτελικά του Champions League
Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε εν ώρα αγώνα και έφυγε από τη ζωή
Το πρόσωπο της χρονιάς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο
«Όχι» του Σόλσκιερ στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας
Μπριζ: Περισσότεροι από 1000 οπαδοί μας στη Θεσσαλονίκη
H Γουέστ Χαμ ξεκίνησε επαφές με τον Μουρίνιο
Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φρίμπονγκ
Ποδοσφαιριστής στην Ισπανία έδωσε τη φανέλα του σε οπαδό για 50 ευρώ-«Δεν είμαι εκατομμυριούχος»
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ξύλο από το γήπεδο μέχρι τα… αποδυτήρια σε αγώνα στην Ουρουγουάη-Εννιά αποβολές