Σούπερ Τσέλσι έστειλε… σπίτι της τη Λίβερπουλ

Σε κακή κατάσταση και με πολλά νέα πρόσωπα αμφότερες, ωστόσο το εισιτήριο της πρόκρισης πήγε στην Τσέλσι και μάλιστα πολύ εύκολα κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν σαφώς ανώτερη από τους «κόκκινους» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας, επιβλήθηκε της Λίβερπουλ με 2-0, σε ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο για τους Λονδρέζους, καθώς είχαν χαμένα τετ-α-τετ και δύο δοκάρια.

Σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γουίλιαν (13’), έπειτα από τραγικό λάθος του Άντριαν (που είχε πάρει τη θέση του Άλισον) και το γέννημα-θρέμμα της Έβερτον, Μπάρκλεϊ (64’), πανηγυρίζοντας έξαλλα, όπως ήταν φυσικό το τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
 
Οι δύο ομάδες, με σαφώς λιγότερο άγχος συγκριτικά με οποιοδήποτε ματς πρωταθλήματος, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό του «Στάμφορντ Μπριτζ» και τελικά αυτή που «χτύπησε» πρώτη ήταν η Τσέλσι, καθώς στο 13’ (και αφού νωρίτερα είχε χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία) έπειτα από τραγικό λάθος του Φαμπίνιο που αποτέλειωσε ο Άντριαν, ο Γουίλιαν άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Η απάντηση για τη Λίβερπουλ ήρθε άμεσα, αλλά ο Κέπα υπενθύμισε πως είναι ο ακριβότερος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στον κόσμο και στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στον Λάμπαρντ που τον έχει στείλει στον πάγκο, στο 20’ πραγματοποίησε σπουδαία τριπλή επέμβαση σε Μανέ, Οριγκί και Μιναμίνο.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Τσέλσι φρόντισε να στείλει ακόμα μία προειδοποιητική βολή, με την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Μάουντ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι στο 62’, ωστόσο το 2-0, δεν άργησε να έρθει.

Στο 64’ ο Ρος Μπάρκλεϊ πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, έφτασε ανενόχλητος έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, κάτι όμως για το οποίο ευθύνεται η ίδια η Τσέλσι.

Οι παίκτες του Λάμπαρντ έχασαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, καθώς στο 67’ ο Πέδρο διασχίζοντας κι αυτός το μισό γήπεδο, νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Άντριαν, ενώ στο 74’ ο Ζιρού είδε τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, με τον Άντριαν να βάζει το… χεράκι του.
 
 
Πηγή:sport-fm.gr
 

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία