ΒΙΝΤΕΟ: Σαν σήμερα η ανεπανάληπτη ανατροπή-πρόκριση της Μπαρτσελόνα επί της Παρί

Ενα ματς το οποίο θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τέτοια ημέρα πριν από τρία χρόνια η Μπαρτσελόνα πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή όλων τον εποχών στο Champions League, αποδεικνύοντας πως το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.  

Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τους «16» του Champions League. Οι Παριζιάνοι στο πρώτο ματς είχαν επικρατήσει με 4-0 και όλοι μιλούσαν για άνετη πρόκριση των Γάλλων στους «8» της διοργάνωσης. Ομως, η Μπαρτσελόνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στη ρεβάνς στο Καμπ Νου, σε ένα ματς ροντέο, το συγκρότημα του Λουίς Ενρίκε έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Παρί για την πρόκριση. 

Το ματς ξεκίνησε με τους μπλαουγκράνα» να μπαίνουν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν το... ακατόρθωτο. Να πάρουν την πρόκριση! Μόλις στο 3ο λεπτό ο Σουάρες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Κουρσάβα με αυτογκόλ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη οι παίκτες και οι φίλοι της Μπαρτσελόνα πίστεψαν πως δεν είναι ακατόρθωτο να πετάξει εκτός μάχης την Παρί, παρά την βαριά ήττα που υπέστη στο Παρίσι. Ετσι στο 49' ο Μέσι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το 3-0. Τότε όλοι πίστευαν πως η ανατροπή του πρώτου σκορ ήταν πολύ κοντά για την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, στο 62' ο Εντισον Καβάνι εκτέλεσα μέσα από την περιοχή τον Τερ Στέγκεν, για το 3-1.

Η Μπάρτσα χρειαζόταν άλλα τρία γκολ για να φτάσει στην πολυπόθητη πρόκριση. Καθόλου εύκολο έργο. Παρ' όλα αυτά οι το συγκρότημα του Ενρίκε, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και τα κατάφερε! Στο 88' με απευθείας εκτέλεση ο Νεϊμάρ έκανε το 4-1 και το Καμπ Νου απέκτησε ξανά σφυγμό. Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Βραζιλιάνο να νικά τον Τραπ. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει. Σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Τερ Στέγκεν, ο Νεϊμάρ έβγαλε και τον Σέρτζι Ρομπέρτο και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την Μπάρτσα στους «8» του Champions League.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (84' Αντρέ Γκόμες), Ραφίνια (76' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα (65' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ (93' Κριχόβιακ), Κουρζάβα, Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί, Λούκας (55' Ντι Μαρία), Ντράξλερ (75' Οριέ), Καβάνι.

Θυμηθείτε την επική πρόκριση:

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί