Αριστούργημα Αταλάντα και χαλαρή Λειψία πέρασαν πανηγυρικά στα προημιτελικά

Με ασύλληπτο καρέ του Γιόζιπ Ίλιτσιτς, η Αταλάντα έριξε νέα ντόρτια στην Βαλένθια (3-4) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League.

Είναι κρίμα που δεν υπήρχαν θεατές στο γήπεδο. Είναι κρίμα που η αναμέτρηση αυτή έγινε στην σκιά της επιδημίας του κορωνοϊού. Είναι κρίμα που μία τέτοια σεζόν της Αταλάντα περνάει χωρίς την προβολή που της πρέπει από την τραγωδία που βιώνει η Ιταλία και κατ’ επέκταση όλος ο πλανήτης με τον φονικό ιό.

Υπό άλλες συνθήκες η ομάδα του Μπέργκαμο θα ήταν το απόλυτο success story της σεζόν. Στην ρούκι σεζόν της στο Champions League, δίχως να παίζει στην φυσική της έδρα, δίχως βαριά φανέλα και ηχηρό brand-name βρίσκεται ήδη στους «8» της διοργάνωσης, με δύο ντόρτια επί της Βαλένθια.

Η βραδιά ανήκε στον Γιόζιπ Ίλιτσιτς, ο οποίος με ένα ασύλληπτο χατ-τρικ διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της Βαλένθια. Ο Σλοβένος εξτρέμ έμοιαζε με… Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο. Με φοβερή ατομική προσπάθεια χόρεψε τον Ντιακαμπί και πήρε το πέναλτι με το οποίο έκανε το 0-1 (3’).

Είναι αλήθεια πως η Βαλένθια το πάλεψε πολύ, έπαιξε όσο μπορούσε. Τίμια, ανοιχτά, επιθετικά. Ο Κέβιν Γκαμεϊρό με δύο γκολ (21’, 51’) έδειξε τις αμυντικές αδυναμίες των Ιταλών, όμως ενδιάμεσα ο Ντιακαμπί είχε φροντίσει με δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε ξανά εύστοχα ο Ίλιτσιτς (43’) να τελειώσει τα όνειρα των Ισπανών για πρόκριση.

Μία υπέροχη επιθετική ενέργεια των νυχτερίδων που κατέληξε σε ψηλοκρεμαστό πλασέ του Φεράν Τόρες (67’) έκανε το 3-2 και έβαλε τις προϋποθέσεις για μία νίκη γοήτρου της Βαλένθια, όμως κάπου εκεί οι παίκτες του Γκασπερίνι θύμωσαν.

Με δύο καταπληκτικές επιθετικές ενέργειες έκρυψαν την μπάλα και δύο υπέροχα τελειώματα από τον Ίλιτσιτς (71’, 84’) έκαναν το απίστευτο 3-4, με τον Σλοβένο να ολοκληρώνει με καρέ την μαγική του εμφάνιση που έστειλα την ομάδα του Μπέργκαμο στα προημιτελικά του Champions League.

Μια αποδεκατισμένη, Τότεναμ, αποτέλεσε έρμαιο στις ορέξεις και την επιθετικότητα της Λειψίας, η οποία από νωρίς σφράγισε τη δεύτερη νίκη κόντρα στους Spurs (3-0) και πέρασε στους «8». Δύο γκολ ο Ζάμπιτσερ.

Ο τεχνικός της Λειψίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ήταν 16 ετών όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο Champions League της καριέρας του όμως τώρα, στην πρώτη νοκ-άουτ μάχη μεταξύ τους, ήταν ο θριαμβευτής. Ο Γερμανός με δύο νίκες κόντρα στην πληγωμένη από σοβαρούς τραυματισμούς περσινή φιναλίστ, Τότεναμ, οδήγησε την Λειψία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Champions League, με τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ να βάζει δύο γκολ.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η Τότεναμ, με τη σύνθεση ανάγκης ουσιαστικά, δεν μπορεί να ακολουθήσει τους γηπεδούχους. Μόλις στο 10' ο Βέρνερ βρήκε λίγο έξω από την περιοχή τον Ζάμπιτσερ και εκείνος με δυνατό φαλτσαριστό σουτ πήρε μέσα τα δάχτυλα του Γιορίς για το 1-0. Ο Αυστριακός έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος και τελικά στο ματς συνολικά αφού στο 21' με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ανχελίνιο νίκησε και πάλι τον Γάλλο keeper των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Όσο η ώρα κυλούσε, οι Spurs δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη μοίρα της αναμέτρησηW και πιο πιθανό φαινόταν η Λειψία να πετύχει τρίτο γκολ παρά η ομάδα του Μουρίνιο να μπει ξανά στο κόλπο, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στην επανάληψη, η Λειψία έφτασε κοντά στο γκολ στο 57' όταν ο Βέρνερ έδωσε στον Σικ αλλά ο Τσέχος σούταρε πάνω από την εστία, ενώ οι φάσεις ήταν μετρημένες μέχρι το φινάλε. Στο 74' ήρθε η μοναδική καλή στιγμή της Τότεναμ όταν από δεξιά ο Λούκας Μόουρα βρήκε τον Ντέλε Αλι του οποίου το τελείωμα πήγε στα χέρια του Γκουλάσι, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 στο 87' με το σουτ του Φόρσμπεργκ μέσα από την περιοχή ύστερα από φάση διαρκείας.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο