Επική Ατλέτικο έριξε στο καναβάτσο τη Λίβερπουλ και πήγε στους «8»

Με ήρωα τον Μάρκος Γιορέντε η Ατλέτικο νίκησε με 3-2 στο Άνφιλντ και πέταξε εκτός θεσμού την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Η ομάδα του Σιμεόνε άντεξε την πίεση και έστειλε το ματς στην παράταση όπου αν και δέχθηκε δεύτερο γκολ αντέδρασε και πήρε την τεράστια πρόκριση.

Στα 15 δευτερόλεπτα ο Φέλιξ βρήκε τον Κόστα που πλάσαρε άουτ. Η Λίβερπουλ απάντησε στο 5' με μια κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ και τον Όμπλακ να μπλοκάρει. Στο 9ο λεπτό ο Τρίπερ έκανε προβολή από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Τσάμπερλεϊν σούταρε μέσα από την περιοχή με τον γκολκίπερ της Ατλέτικο να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 18' ήταν οι "κολτσονέρος" που είχαν μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Φελίπε έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Επόμενη αξιόλογη φάση στο 34' όταν ο Σαλάχ έκλεψε και έστρωσε τον Μανέ ο οποίος σούταρε πάνω στον Όμπλακ. Δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Ατλέτικο έδιωξε εκπληκτικά την προβολή του Φιρμίνο. Στο 43' όμως ο Βαϊνάλντουμ νίκησε με κεφαλιά τον Όμπλακ και έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ήρθε στο 48' όταν ο Σαλάχ μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε πάνω στον Όμπλακ ο οποίος έξι λεπτά μετά έδιωξε και το σουτ του Τσάμπερλεϊν.

Στο 60' ο Φιρμίνο δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά στον γκολκίπερ των Ισπανών και στην αντεπίθεση ο Άντριαν μπλόκαρε δύσκολα, με διπλή προσπάθεια, το σουτ του Φέλιξ. HΛίβερπουλ άγγιξε το γκολ στο 67' όταν μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Χέντερσον ο οποίος με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 67' ο Αλεξάντερ Άρνολντ απείλησε με σουτ (έδιωξε ο Όμπλακ). Στο 81' ο Ρόμπερτσον σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μανέ έκανε το ψαλίδι αλλά και πάλι δεν απειλήθηκε ο Όμπλακ.

Ο Σαλάχ στο 87' ελευθερώθηκε ωραία αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα δίπλα από τα δοκάρια ενώ στο 91' σούταρε αδύναμα πάνω στον Όμπλακ. Η Ατλέτικο σκόραρε στο 93' με τον Σαούλ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ κι έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Εκεί η Λίβερπουλ συνέχισε την πίεση και στο 92' απείλησε με σουτ του Βανάιλντουμ που έδιωξε ο Όμπλακ. Δύο λεπτά μετά ο Φιρμίνο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά πλάσαρε σε άδειο τέρμα για να κάνει το 2-0. Στο 97' όμως ο Αντριάν έκανε λάθος και έδωσε την μπάλα στον Φέλιξ, αυτός πάσαρε στον Γιορέντε που με σουτ έγραψε το 2-1. Ο μέσος της Ατλέτικο χτύπησε και στις καθυστερήσεις του πρώτο μέρους της παράτασης όταν οι παίκτες του Κλοπ του έδωσαν χώρο και σούταρε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ισοφαρίζοντας. Με την πρόκριση στα χέρια της η Ατλέτικο αμύνθηκε ακόμα πιο μαζικά στο δεύτερο τέταρτο της παράτασης και δεν απειλήθηκε. Στο 120' μάλιστα ο Μοράτα έφυγε στην κόντρα και έγραψε το 2-3. 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αντριάν, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Τσάμπερλεϊν (81'Μίλνερ), Χέντερσον (106'Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (106'Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (118'Μιναμίνο).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ (91'Βρσάλικο), Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι, Παρτέι, Κόκε, Σαούλ, Κορέα (106'Χιμένες), Ζοάο Φέλιξ (103'Φέλιξ), Ντιέγκο Κόστα (55'Γιορέντε).

Πηγή:aek365.gr

Δειτε Επισης

Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ