Ο πιο μισητός άνθρωπος στην Μπούντεσλιγκα φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
10:32 - 16 Μαρτίου 2020
Θα σώσει, λοιπόν, την ανθρωπότητα από αυτόν τον ιό ο Ντίτμαρ Χοπ, o άνθρωπος που μισούν όλοι οι οπαδοί στη Γερμανία;
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Χοπ ελπίζει πως σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Εταιρεία που ανήκει κατά 80% στον μισητό ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ, η CureVac, με έδρα στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση και φαίνεται πως ίσως κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο διάστημα το εμβόλιο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβολή και σε Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία λόγω κορωνοϊού
Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το οποίο, μαζί με την CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.
Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και ως εκ τούτου, του εμβολίου! .
Αυτός είναι ο λόγος που Χοπ κατηγόρησε έμμεσα τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για έλλειψη αλληλεγγύης.
«Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό το άτομο πρέπει όχι μόνο να προσεγγίζει τους ανθρώπους αλλά και να δείχνει περισσότερη αλληλεγγύη» είπε ο ισχυρός άνδρας της Χόφενχαϊμ.
ΔΙΑΒΑΣTΕ ΕΔΩ: Θέλει να κάνει το... μπαμ με Μανέ το καλοκαίρι
«Ήταν μια σπουδαία απόφαση από την εταιρεία. Με αυτή την απόφαση έδειξε ότι η Γερμανία δεν πωλείται και πως ένα πιθανό εμβόλιο θα δοθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στις ΗΠΑ» σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας στο ARD.
Kαι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, επαίνεσε την απόφαση του Χοπ κόντρα στην προσπάθεια των Αμερικανών να εξαγοράσουν την εταιρεία, αλλά και τους ερευνητές ώστε να μετακομίσουν άμεσα στις ΗΠΑ και να συνεχίσουν εκεί την έρευνά τους, ώστε το εμβόλιο να κυκλοφορήσει πρώτα εκεί!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο άκυρο στον Ροναλντίνιο για αποφυλάκιση έναντι 1,6 εκατομμυρίων ευρώ
Πηγή: sdna.gr