Ο «Ρομπέν των δασών» της Premier League

Νίκη «χρυσάφι» για την Τσέλσι η οποία φαίνεται πως αρέσκεται στο να κρίνει τον τίτλο τα τελευταία χρόνια, δίνοντας παράλληλα στη Λίβερπουλ το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια!
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα λέει στην Τσέλσι η Λίβερπουλ μετά τη νίκη των «μπλε» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, εξασφαλίζοντας το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και κάτι λιγότερο από 11.000 ημέρες αναμονής!
 
Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έχει συμβάλει τα τελευταία επτά χρόνια να βάλει το «λιθαράκι» και να κρίνει τον τελικό πρωταθλητή πέντε φορές! Για την Τσέλσι αυτή ήταν η 3η φορά από το 2014 που κρίνει τον πρωταθλητή χωρίς να είναι εκείνη η ενδιαφερόμενη, ενώ έχει καταφέρει άλλες δύο φορές να το κατακτήσει οι ίδια.

Όταν άλωσε το «Άνφιλντ» και έδωσε τον τίτλο στην Μάντσεστερ Σίτι
Το πρώτο δώρο της Τσέλσι σε αντίπαλη ομάδα ήταν στις 27 Απριλίου του 2014. Η τότε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ταξίδευε...αδιάφορη στο Μέρσεϊσαϊντ, για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, η οποία πήγαινε ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Πορτογάλος προπονητής των «μπλε» παρέταξε μία αμφιλεγόμενη ενδεκάδα ή αλλιώς τα «δεύτερα», σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν. Ο Ντέμπα Μπα εκμεταλλεύτηκε το περιβόητο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, ενώ ο Γουίλιαν ήταν αυτός που έκλεισε το σκορ (0-2), «γκρεμίζοντας» τα όνειρα των «reds» για την κατάκτηση της Premier League και χαρίζοντας τον τίτλο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η μάχη του «Στάμφορντ Μπριτζ» που σφράγισε το παραμύθι

Αρχές Μαΐου του 2016 και η Τότεναμ θα αντιμετώπιζε την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ώστε να κρατήσει ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Λέστερ περίμενε ένα στραβοπάτημα των «spurs» για να ολοκλήρωνε την ίσως μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο είχε να αντιμετωπίσει μία από τις έδρες που τη δυσκόλευαν περισσότερο, αφού είχε να «γευτεί» νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο 26 χρόνια! Τα «σπιρούνια» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων ωστόσο η Τσέλσι ισοφάρισε (2-2) στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με ένα μαγικό γκολ του Έντεν Αζάρ, το οποίο σφράγισε το παραμύθι της Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι! Ένας αγώνας που έχει χαρακτηριστεί ως η «Μάχη του Στάμφορντ Μπριτζ» (The Battle of the Bridge) από του Άγγλους, ο οποίος είχε «happy end» σε ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια στην ιστορία της Premier League.
 


Μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους ποδοσφαιριστές της Λέστερ, οι οποίοι πανηγύρισαν όλο το βράδυ!
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)
Λύγισε τη Μαγιόρκα και… ξεμπερδεύει η Σεβίλλη
BINTEO: Πέταξαν μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή που εκτελούσε κόρνερ στην Κολομβία