Σαντιό Μανέ: Το «χρυσό» παιδί με το... δολοφονικό ένστικτο

Καλό παιδί, σκόρερ, αναντικατάστατο κομμάτι της μαγικής τριπλέτας με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμόνο. Ο Σαντιό Μανέ συνέχισε φορτσάτος από την περασμένη σεζόν και φυσικά πρωταγωνίστησε και φέτος! 

Από τους πιο συνεπείς σκόρερ στην Premier League. Ένα πραγματικό «εργαλείο». Ένας ποδοσφαιριστής που εφόσον τόλμησε και βρήκε την διέξοδο μέσα από το ποδόσφαιρο, παραμένει το ίδιο ταπεινός και σε απόλυτα εναρμονισμένο κλίμα με αυτό που επικρατεί στη Λίβερπουλ. Κι ας έφτασε ένα απόγευμα στο οποίο ξέσπασε και γκρίνιαξε για μια πάσα που δεν πήρε από τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπέρνλι στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός πέρυσι μοιράστηκε με τον «Φαραώ» και τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Premier League, φέτος διεκδικεί ξανά την διάκριση στο κορυφαίο πρωτάθλημα, όπως επίσης και το επίτευγμα των τουλάχιστον 20 τερμάτων για τρίτη διαδοχική αγωνιστική περίοδο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τον περασμένο Ιανουάριο αναδείχθηκε ο κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2019. 

Άκουσε στα backstage της φωτογράφησής του να τον αποκαλούν «βασιλιά» λόγω του oncept για το οποίο κάθισε σε έναν θρόνο και αμέσως αρνήθηκε τον τίτλο και χαμογελαστός απάντησε: «Όχι, όχι, μη με αποκαλείτε έτσι...».

Σκοράροντας στα δίχτυα και την ανθρωπιά

Ένα από τα καλύτερα παιδιά της Premier και φυσικά ένας σκόρερ που γνωρίζει πολύ καλά τρόπους να... εξευτελίσει αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακες με τις ντρίμπλες του, τις τακουνιές του, τις εμπνεύσεις του και φυσικά την ικανότητα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ο κόσμος γνωρίζει πως ο Μανέ στέλνει συνεχώς χρήματα πίσω στην πατρίδα του για να βοηθάει την οικογένειά του και τις άπορες φαμίλιες, έχει συνεισφέρει στη δημιουργία σχολείου και νοσοκομείου και γι' αυτό τον θαυμάζουν σαν Θεό στην γενέτειρά του.

Τόσο, που γεμίζουν πλέον τους χώρους όπου μπορούν να τον παρακολουθούν να παίζει με την κόκκινη φανέλα και φυσικά πανηγύρισαν έξαλλα στην ανάδειξη του παίκτη ως κορυφαίου Αφρικανού. Μάλιστα, ο Μανέ στεναχωρήθηκε πολύ που δεν κατάφερε να κάνει το ταξίδι – αστραπή στη Σενεγάλη λίγο μετά την σπουδαία ατομική διάκριση που κατέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεσμεύτηκε να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία.

Παιδί μάλαμα με αξέχαστα γκολ

Παράλληλα, είχε ετοιμάσει και το προσωπικό του ντοκιμαντέρ, στο οποίο άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το παιδί που συνηθίζει να μη σηκώνει το κεφάλι όταν του μιλάει ο προπονητής του, αλλά που μεταμορφώνεται σε έναν θρασύτατο επιθετικό εντός αγωνιστικού χώρου. Τα γκολ του έχουν αποδειχθεί καθοριστικά στην φετινή πορεία προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια.

Ειδικά ο τρόπος που έκανε την γυριστή κεφαλιά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο 95ο λεπτό για το τελικό 2-1, το μοναδικό γκολ της εντός έδρας νίκης (1-0) επί της Γουλβς και τα νικητήρια τέρματα κόντρα σε Νόριτς (1-0) και Γουέστ Χαμ (3-2) ξεχώρισαν μέσα στη σεζόν.

Σκόραρε και απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, σε μια φάση που φανέρωσε το μεγαλείο της τριπλέτας την οποία σχηματίζει μαζί με τους Σαλάχ και Φιρμίνο...

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία
Νέα ανατροπή στην Μπάγερν-Φαβορί για τον πάγκο ο Ράνγκνικ
Η νύχτα έγινε μέρα στο Μιλάνο-Στους δρόμους χιλιάδες οπαδοί της Ίντερ για την κατάκτηση του σκουντέτο (pics)
Λύγισε τη Μαγιόρκα και… ξεμπερδεύει η Σεβίλλη
BINTEO: Πέταξαν μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή που εκτελούσε κόρνερ στην Κολομβία