«Κόλλησε» η Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι και χάνει τον τίτλο

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να νικήσει τη σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» στο ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής της Primera Division και με το 2-2 που της παραχώρησε, έμεινε μεν στο -1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση, όμως οι μερένχες» υποδέχονται την Πέμπτη τη Χετάφε και έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν στο +4 και να «αγκαλιάσουν» τον φετινό τίτλο.

Από την πλευρά τους, οι «ροχιμπλάνκος» ξέφυγαν με +2 στην τρίτη θέση από την τέταρτη Σεβίλλη και διατήρησαν το προβάδισμα για την τριάδα.

Οι παίκτες του Κίκε Σετιέν μπήκαν επιθετικά και απειλούσαν με τις προσπάθειες του Μέσι τον Ομπλακ, που κρατούσε την εστία του. Όμως, την πάτησε από τον… Ντιέγκο Κόστα στο 11’, αφού στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα από ένα κόρνερ, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Οι «ροχιμπλάνκος» απάντησαν άμεσα με διπλή εκτέλεση πέναλτι στο 17’, αφού ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το χτύπημα του Ντίεγκο Κόστα, όμως διατάχτηκε επανάληψη, γιατί έφυγε από τη γραμμή ο Γερμανός, και ο Σαούλ ισοφάρισε. Ο Ομπλακ έβγαλε την προσπάθεια του Μέσι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σεμέδο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φελίπε και ο Μέσι ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 2-1 στο 50’. Η Μπαρτσελόνα ήλεγχε την κατάσταση και προσπαθούσε για το τρίτο γκολ, όμως ο Καράσκο με ατομική ενέργεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σεμέδο και ο Σαούλ με τον ίδιο τρόπο στο 62’ έκανε το 2-2.

Οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν με τον Μέσι και τις ευκαιρίες του Βιδάλ να ξαναπάρουν το προβάδισμα κάντρα στις αντεπιθέσεις των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία στην εστία του Ομπλακ.
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Φαβορί ο Σλοτ για να διαδεχθεί τον Κλοπ στην τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ
Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα οπαδό σε ποδοσφαιρικό γήπεδο
Απάντησε για τον πολυσυζητημένο πανηγυρισμό του μπροστά στους παίκτες της Κόβεντρι ο Άντονι
Αφήνει τη Nike για να ξανασυνεργαστεί με την Adidas η Λίβερπουλ
Τα είπε με τη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ και έχει πολλά να σκεφτεί
ΒΙΝΤΕΟ:¨Ξέσπασε σε κλάματα ο Μαρτίνες-«Δουλέψαμε σκληρά, μας αξίζει αυτή η χαρά»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Ανάσα για τους προπονητές ενόψει του Euro-Εγκρίθηκε το αίτημα των 26 ποδοσφαιριστών
Πέρασαν επτά χρόνια από το clasico του Μέσι και ο iconic πανηγυρισμός με τη φανέλα στο «Μπερναμπέου»
Μπέλιγχαμ: Θέλω πρωτάθλημα, Champions League με τη Ρεάλ και Euro με την Αγγλία