ΒΙΝΤΕΟ: Ρεάλ... VAR-δρίτης-Γιατί φωνάζει η Μπαρτσελόνα

Για άλλη μια αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υπήρξαν έντονες (καταλανικές) φωνές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια νίκη χάρη στο VAR - Τελικά αυτό το πρωτάθλημα κρίνεται υπέρ της «βασίλισσας» σε ένα μικρό δωμάτιο από αυτούς που κάθονται μπροστά από μια οθόνη; 

«Έχω κουραστεί να λέγεται όλη την ώρα ότι νικάμε με τη διαιτησία. Αυτός όμως δεν πρόκειται να αλλάξει. Τα ίδια θα λένε διαρκώς. Εμένα δεν με απασχολεί, αλλά οι παίκτες αξίζουν μεγαλύτερο σεβασμό. Κανείς όμως δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή μας από τον στόχο μας. Μέχρι να εξασφαλιστεί μαθηματικά, δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε σε καμία περίπτωση. Έχουμε ήδη επιδείξει τη δύναμή και την αποφασιστικότητά μας. Αυτό που έχω να πω πάντως είναι ότι αισθανόμαστε υπέροχα και είναι εντυπωσιακό αυτό το επτά στα επτά που έχουμε κάνει μετά την επανέναρξη» είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν μετά τη χθεσινή νίκη της «βασίλισσας» επί της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Σέρχιο Ράμος που υποδείχθηκε μετά τη χρήση του VAR. 

«Στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, το VAR δεν ανταποκρίνεται το καθήκον του. Είναι άνισο και φαίνεται ότι ευνοεί πάντα μια ομάδα» απάντησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου μετά την επικράτηση επί της Βιγιαρεάλ. Ο Μπαρτομέου δεν κατονόμασε άλλη ομάδα, αλλά προφανέστατα εννοούσε τη Ρεάλ, που θεωρείται ότι έχει πάρει τέσσερις νίκες μετά την επανέναρξη της σεζόν επειδή ευνοήθηκε από αποφάσεις που ελήφθησαν βάσει του VAR. 

Oι «μπλαουγκράνα» (και όχι μόνο αυτοί) διαμαρτύρονται μετά από κάθε παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας λόγο για διαιτητική εύνοια. Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή που πρωτοστατεί στις φωνές καθώς είναι η άμεσα ενδιαφερόμενη. Απώλεσε την πρώτη θέση και βρίσκεται πια τέσσερις βαθμούς πίσω από τους Μαδριλένους καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα. 

«Νομίζω πως η κατάκτηση του τίτλου θα είναι δύσκολη υπόθεση. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αλλά υποθέτω πως η Ρεάλ δεν θα πετάξει πολλούς πόντους. Δεν είναι πλέον στα χέρια μας και θα είναι δύσκολο για την Ρεάλ να αφήσει πόντους. Από αυτά που έχουμε δει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κάθε σεζόν, θα είναι δύσκολο» είπε ο Ζεράρ Πικέ πριν από δέκα ημέρες αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι αυτά που... βλέπουν στην Καταλονία αφορούν τη στάση των διαιτητών απέναντι στη «βασίλισσα». 

«Αρχηγοί του VAR» γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η καταλανική εφημερίδα «Sport» αναλύοντας πως το VAR είναι αυτό που έφερε τη Ρεάλ στην κορυφή. Η ισπανική εφημερίδα «Marca»... απαντά με ψηφοφορία βάζοντας το ερώτημα αν έχει δίκιο η Μπαρτσελόνα να φωνάζει. Αν και όχι με συντριπτική διαφορά η απάντηση είναι «όχι». 

Στη Βαρκελώνη, βέβαια, φωνάζουν, αλλά παραβλέπουν και την δική τους κακή αγωνιστική κατάσταση που έφερε την ανατροπή στην κορυφή και τη Μπαρτσελόνα να... κυνηγά πια τη Ρεάλ που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Ακόμα κι αν οι Μαδριλένοι ευνοήθηκαν από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, την ίδια περίοδο οι Καταλανοί παρουσιάζονταν κάκιστοι στον αγωνιστικό χώρο και άφηναν βαθμούς, που όλα δείχνουν ότι τελικά θα τους στερήσουν τον φετινό τίτλο.

Το VAR είναι μια καλή δικαιολογία για την απώλεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζιντάν, από την άλλη, εμφανίστηκε πολύ καλύτερη μετά την επανέναρξη, σαφώς πιο σταθερή αγωνιστικά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα ελπίζοντας πως θα το διατηρήσει μέχρι τέλους. 

Για όσους, πάντως, δεν πιστεύουν στις θεωρίες περί VAR αυτές είναι οι αγωνιστικές που απομένουν για να κριθεί ο φετινός τίτλος: 

35η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ, Ρεάλ Μαδρίτης-Αλαβές
36η αγωνιστική: Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα, Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης
37η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα-Οσασούνα, Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ
38η αγωνιστική: Αλαβές-Μπαρτσελόνα, Λεγανές-Ρεάλ Μαδρίτης

Και αυτές είναι οι επίμαχες φάσεις που προκάλεσαν σχόλια και μουρμούρες: 

Στο παιχνίδι κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι υπέρ των Βάσκων. Αυτές είναι οι δύο φάσεις: 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Η Τράμπζονσπορ... ρίχνει λάδι στη φωτιά κατηγορώντας παίκτες της Φενέρμπαχτσε
«Αν τιμωρηθούν οι παίκτες μας θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα κι ας υποβιβαστούμε»
Η Ομοσπονδία της Αργεντινής επιβεβαίωσε την απουσία του Μέσι στα φιλικά στις ΗΠΑ
Πριν γίνει «μερένχε», ο Εμπαπέ μπορεί να μπει δυνατά στην κουβέντα για τον Γάλλο GOAT
Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Φούλαμ και αναλαμβάνει την εθνικής της Γουινέας-Μπισάου ο Μπόα Μόρτε
Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο βάζει τέλος στο απίθανο σερί του Γκριζμάν με την εθνική Γαλλίας
Η ανακοίνωση-απάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που της επιβλήθηκε
Επίσημο: Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ
Oρίστηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μαραντόνα
Το απίθανο ρεκόρ του Γκριεζμάν σταματά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού