Νίκησε τη Νιουκάστλ και ισοφάρισε το ρεκόρ νικών στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ

Παρ' ότι δέχθηκε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της στην Premier League, η Λίβερπουλ έφτασε στην ανατροπή κόντρα στη Νιουκάστλ (3-1) και έκλεισε μια σεζόν – όνειρο με 32 νίκες στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι από την σεζόν 2017-18.

Δεν μπόρεσε να φτάσει το ιστορικό φράγμα των εκατό βαθμών. Ε και; Η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα – λύτρωση μετά από τριάντα χρόνια και το έκανε με εμφατικό τρόπο, αφού με τη νίκη - ανατροπή επί της Νιουκάστλ (3-1) έκλεισε την Premier League με 32 νίκες σε 38 αγωνιστικές (έναντι τριών ισοπαλιών και τριών ηττών), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ νικών της Μάντσεστερ Σίτι από την σεζόν 2017-18.

Οι Κόκκινοι, οι οποίοι τερμάτισαν 18 βαθμούς πάνω από τους Πολίτες, δέχθηκαν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία τους στην Premier League, αφού ο Ντουάιτ Γκέιλ έπιασε στον ύπνο την άμυνα των πρωταθλητών και σκόραρε στο... 25ο δευτερόλεπτο! Αυτό, μάλιστα, ήταν και το πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειωθεί σε τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Το γρήγορο γκολ δεν ανησύχησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία είχε υπομονή, έδειξε την ανωτερότητά της και, στο 38ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Φίρχιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος έκλεισε ένα (σχεδόν) τέλειο πρωτάθλημα με γκολ.

Οι Κόκκινοι δεν έμειναν εκεί, αφού το δεύτερο ημίχρονο τους άνηκε ολοκληρωτικά. Ο Ντιβόκ Οριγκί, με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε τον Μάρτιν Ντουβράμπκα και ολοκλήρωσε την ανατροπή (59').

Το... κερασάκι μπήκε ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση των 90 δια ποδός Σαντιό Μανέ, ο οποίος με καταπληκτικό πλασέ έκλεισε ιδανικά μια σεζόν – όνειρο για την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, η οποία μπορεί πλέον να απολαύσει τις διακοπές της.

Νιουκάστλ (Στιβ Μπρους): Ντουμπράβκα – Λάσαρο, Μανκίγιο, Φερνάντες, Ρόουζ (74' Γουάτς), Ρίτσι – Σέλβι, Μπενταλέμπ (49' Σον Λόνγκσταφ), Αλμιρόν (70' Χέιντεν) - Γκέιλ (70' Κάρολ), Σεν Μαξιμέν (46' Ζοέλιντον).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Γουίλιαμς (85' Αλεξάντερ Άρνολντ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Κεϊτά (85' Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ – Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν (64' Μανέ), Μιναμίνο (64' Ρομπέρτο Φιρμίνο), Οριγκί (64' Σαλάχ).

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική
Δεν πάει στη Γουέστ Χαμ ο Αμορίμ, στροφή στον Λοπετέγι
Παραιτούνται μέλη του ΔΣ της Μπαρτσελόνα μετά την απόφαση του Τσάβι να παραμείνει
Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά