Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατηγορείται για διαφθορά ο πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

  30/07/2020 16:34
Κατηγορείται για διαφθορά ο πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Κατηγορείται για διαφθορά ο πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

  30/07/2020 16:34

Επίσημα κατηγορούμενος είναι από τις ελβετικές αρχές ο Τζιάνι Ινφαντίνο! Η εισαγγελία άρχισε ερευνά στις αρχές του 2016, λίγο μετά την εκλογή του ως προέδρου της FIFA, σχετικά με την ανάθεση από τον Ινφαντίνο σύμβασης τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε μια υπεράκτια εταιρεία, ενώ τότε ήταν ακόμη επικεφαλής νομικός σύμβουλος της UEFA.

«Ανήσυχος» για αυτήν την έρευνα, ο νυν πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είχε γράψει τότε στον παιδικό του φίλο, Ρινάλντο Άρνολντ, ο οποίος είχε γίνει εισαγγελέας στο Haut-Valais, στην περιοχή καταγωγής τους.

«Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ότι είναι προς το συμφέρον μου να ξεκαθαρίσουν τα πάντα το συντομότερο δυνατό, να καταστεί σαφές ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα», ανέφερε το email που αποκαλύφθηκε.

Ο Άρνολντ, ο οποίος είχε ήδη βοηθήσει σε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ και του Ινφαντίνο, απάντησε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνάντηση σε δύο εβδομάδες. Εάν θέλετε, μπορώ και πάλι να σε συνοδεύσω».

Λομπέρ και Ινφαντίνο, ερωτηθέντες σχετικά είχαν διαψεύσει κάποια παρατυπία. Ωστόσο, αμφότεροι τώρα είναι κατηγορούμενοι βάσει της ερευνάς της ελβετικές εισαγγελίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2016.

Πηγή: Sportsroom.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας