Έχει δώσει 408 εκατ. ευρώ για κεντρικούς αμυντικούς η Μάντσεστερ Σίτι

Συνολικά 408 εκατομμύρια ευρώ έχει δαπανήσει από το 2008 η Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση στόπερ. Οι «Πολίτες» συνεχίζουν την προσπάθεια να φτιάξουν την άμυνά τους και από το 2008 όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχουν ξοδέψει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την απόκτηση κεντρικών αμυντικών. 

Τελευταίο όνομα αυτής της λίστα είναι ο Νέιθαν Άκε, για τον οποίο η Σίτι έδωσε 45 εκατομμύρια ευρώ στη Μπόρνμουθ. 

Ποιοί είχαν προηγηθεί; 

Σεζόν 2008-09: αποκτήθηκε ο Βενσάν Κομπανί από το Αμβούργο έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο Μπεν Χαΐμ από την Τσέλσι αντί 6,4 εκατομμυρίων ευρώ και ο Γκλομπέρ ως ελεύθερος από τη Νυρεμβέργη.

Σεζόν 2009-10: μετακόμισαν στη Σίτι ο Λέσκοτ με 27,5 εκατομμύρια ευρώ από την Έβερτον και ο Κόλο Τουρέ με 18,7 εκατομμύρια ευρώ από την Άρσεναλ. Ο Μπεν Χαϊμ αποχώρησε εκείνη τη χρονιά για την Πόρτσμουθ. 

Σεζόν 2010-11: με την άφιξη του Ρομπέρτο Μαντσίνι αποκτήθηκε ο Μπότανεγκ, από το Αμβούργο, έναντι 12,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έγινε πώληση αμυντικού και κατακτήθηκε ο πρώτος τίτλος αυτής της εποχής, το Κύπελλο. 

Σεζόν 2011-12: είναι η σεζόν της κατάκτησης του πρωταθλήματος με προσθήκη στο κέντρο της άμυνας τον Στέφαν Σάβιτς από την Παρτιζάν για 12 εκατομμύρια ευρώ. 

Σεζόν 2012-13: αποκτήθηκε ο Νάστασιτς με τη Φιορεντίνα να παίρνει από τη Σίτι 15,2 εκατομμύρια ευρώ και έφυγε ελεύθερος ο Σάβιτς. 

Σεζόν 2013-14: με την αποχώρηση του Μαντσίνι (ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι) έφυγε και ο Κόλο Τουρέ, ως ελεύθερος για τη Λίβερπουλ, και αποκτήθηκε ο Ντεμικέλις για 5 εκατομμύρια ευρώ. Μετακόμισε, επίσης, στο Μάντσεστερ ο Φερναντίνιο, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στη Σαχτάρ. Ο Φερναντίνιο, βέβαια, πήγε στη Σϊτι ως μέσος για να μετατραπεί τελικά σε κεντρικό αμυντικό. 

Σεζόν 2014-2015: μετά την εξαιρετική παρουσία του στην Πόρτο, αποκτήθηκε ο Μανγκαλά για 45 εκατομμύρια ευρώ και ο Λέσκοτ έφυγε ως ελεύθερος για τη Γουέστ Χαμ. 

Σεζόν 2015-16: οι «Πολίτες» πήραν τον Ιταμέντι από τη Βαλένθια (44,5 εκατομμύρια ευρώ) και άφησαν τον Νάστασιτς στη Σάλκε για 9,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Σεζόν 2016-17: με την πρόσληψη του Πεπ Γκουαρδιόλα αποκτήθηκε ο Στόουνς από την Έβερτον έναντι 55,6 εκατομμυρίων ευρώ και ο Πάμπλο Μάρι από τη Τζιρόνα για 200.000 ευρώ. 

Σεζόν 2017-18: μετά την πρώτη κακή σεζόν, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να επενδύσει 65 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τον Εμερίκ Λαπόρτ. 

Σεζόν 2018-19: δεν έχει μεταγραφική κίνηση για την άμυνα.

Σεζόν 2019-20: ο Κομπανί άφησε το «Etihad» και ο Μανγκαλά επέστρεψε τζάμπα στη Βαλένθια. Ο Γκουαρδιόλα ανέβασε στην πρώτη ομάδα τον Έρικ Γκαρσία, για τον οποίο είχε δοθεί 1,7 εκατ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα και λόγω και του κακού σχεδιασμού στηρίχθηκε στον Φερναντίνιο.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia