Το Final 8 του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινάει με ματσάρες

Η φετινή διοργάνωση του Europa League, έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς σήμερα (10/08), το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους δύο πρώτους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Κοπεγχάχη στην Κολωνία ενώ η Ιντερ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Λεβερκούζεν στο Ντίσελντορφ. Οι δύο αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες στις 22:00 και θα μεταδοθούν από το Cosmote Sport 3HD και Cosmote Sport 2HD, αντίστοιχα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Λασκ, πετυχαίνοντας ανατροπή και παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Το συγκρότημα του Σόλσκιερ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο Europa League, συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι από τα 21 που έχει δώσει, στη συγκεκριμένη διοργάνωση (15-5-1).

Από την άλλη, με εξαιρετική εμφάνιση και τριάρα, η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα με την Μπασάκσεχιρ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «8». Ωστόσο, γνωρίζει πως το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει, καθώς θα αντιμετωπίσει τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι θεωρούνται ως ένα από τα δυνατά φαβορί για τη φετινή κατάκτηση του Europa League.

Ο Νορβηγός τεχνικός της Κοπεγχάγης, Στόλε Σόλμπακεν, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον προπονητή της Γιουνάιτεντ και συμπατριώτη του, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ και οι δυο τους έδωσαν ραντεβού στην Κολονία.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Γουίλιαμς, Μάτιτς, Πογκμπά,Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ

Κοπεγχάγη: Γιόνσον, Βαρέλα, Νέλσον, Μπίελαντ, Μπόιλεσεν, Ζέκα, Μουντραζίγια, Μπίελ, Βιντ, Φαλκ, Κάουφμα

Η δεύτερη αναμέτρηση που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Δευτέρας (10/08) είναι αυτή της Ιντερ με την Λεβερκούζεν. Κόντρα στην Χετάφε, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, αν και δυσκολεύτηκε έως έναν βαθμό, τελικά πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για να βρεθεί σήμερα (10/08) αντιμέτωπη με τις «ασπιρίνες» ενώ παράλληλα προκρίθηκε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2011.

Ο Ιταλός προπονητής, υπολογίζει στην τρομερή κατάσταση που βρίσκεται ο Ρομέλο Λουκάκου, ο οποίος έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης της Ίντερ τα τελευταία 22 χρόνια που πετυχαίνει 30+ γκολ σε μια σεζόν, μετά τους Ρονάλντο, Ντιέγο Μιλίτο και Σαμουέλ Ετό. Μετράει έντεκα γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του στο Europa League και απόψε (10/08, 22:00) κόντρα στην Λεβερκούζεν, ελπίζει να βρει γι' ακόμη μία φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η Λεβερκούζεν, από την άλλη πήρε θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, στην τελική οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς άφησε εκτός θεσμού την Ρέιντζερς κι ελπίζει να συνεχιστεί η πορεία της όσο πιο μακριά γίνεται.

«Η Ιντερ είναι το φαβορί, έστω και οριακά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πιθανότητες», τόνισε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής Ρούντι Φέλερ, γνωρίζοντας το δύσκολο έργο που έχει η ομάδα κόντρα στους «νεραντζούρι». Οιδύο ομάδες θα κοντράρουν τις δυνάμεις τους για τρίτη φορά στην ιστορία, καθώς τις δύο προηγούμενες συναντήθηκαν στην δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League, το 2002-03, με την Ιντερ να βγαίνει νικήτρια και στις δύο αναμετρήσεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ, Σβεν Μπέντερ, Ταπσομπά, Σίνκχραφεν, Παλάσιος, Ντεμίρμπαϊ,  Μπελαράμπι, Χάφερτς, Ντιαμπί, Φόλαντ

Υπενθυμίζεται, ότι οι όλοι αγώνες είναι μονοί, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί. Κάθε ομάδα μπορεί να κάνει από πέντε αλλαγές σε τρία χρονικά σημεία της κανονικής διάρκειας, ενώ έχει δικαίωμα για έκτη αλλαγή σε περίπτωση παράτασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final-8 του Europa League:

Δευτέρα (10/08, 22:00)

Μάντσεστερ Γ. - Κοπεγχάγη (Κολονία)

Ίντερ - Λεβερκούζεν (Ντίσελντορφ)

Τρίτη (11/08, 22:00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Βασιλεία (Γκελζενκίρχεν)

Γουλβς - Σεβίλλη (Ντούισμπουργκ)

Κυριακή (16/8, 22:00)

Ημιτελικός 1 (Κολονία)

Δευτέρα (17/8 ,22:00)

Ημιτελικός 2 (Ντίσελντορφ)

Παρασκευή (21/8, 22:00)

Τελικός (Κολονία)

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League