Παλαίμαχος στα... 26-Ο εξτρέμ που θα άφηνε εποχή τα πέταξε όλα για τη σκόνη μιας στριπτιζέζ

Θα μπορούσε να είναι οι πρωταγωνιστής της αναζήτησης σε ένα ποδοσφαιρικό «Φως στο Τούνελ». Όπως στην μπάλα, έτσι και στη ζωή όταν ξεκίναγε την κούρσα δεν θυμόταν ποτέ να βάλει φρένο.

Ακόμα και αν ο δρόμος που είχε πάρει οδηγούσε στην αυτοκαταστροφή. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Άντι Φαν ντερ Μέιντε είδε να μετατρέπεται από μήλον της έριδος για τα κορυφαία club του πλανήτη, σε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Και διάολε ήταν μόλις 26…

Και οι εφτά ήταν υπέροχοι σε εκείνη την ομαδάρα που τη σεζόν 2002-2003 έχασε στο τσακ από τη Μίλαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Γούεσλι Σνάιντερ, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, Μίντο, Κρίστιαν Κίβου και η αφεντιά του συνέθεσαν την τελευταία τόσο ισχυρή ομάδα τoυ Αγιαξ.

Μετά το τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Άντι Φαν ντερ Μέιντε, με το χαρακτηριστικό σκοπευτικό πανηγυρισμό, πήρε μεταγραφή στην Ιντερ και ύστερα από μια διετία στο Μιλάνο μετακόμισε στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Εβερτον. Ο Ντέβιντ Μόγες του είχε προσφέρει τετραετές συμβόλαιο με απολαβές 30.000 λίρες την εβδομάδα – τα διπλά απ’ όσα έπαιρνε στους «νερατζούρι».

Στο Λίβερπουλ, ο Ολλανδός έκανε όσα θα μπορούσε να κάνει, όχι ένας ποδοσφαιριστής, αλλά ένα ρεμάλι που αναζητά σε πάσης φύσεως ασωτίες το όπιο του. Το πρώτο βράδυ που ξεπόρτισε με την ολοκαίνουρια Ferrari του κατέληξε μεθυσμένος σε ένα strip club με μία από τις χορεύτριες του μαγαζιού. Δεν έμεινε όμως στην ξεπέτα και η γυναίκα του (είχε και δυο παιδιά) προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ για εξασφαλίσει τα αποδεικτικά στοιχεία της σχέσης του με την στριπτιζέζ, η οποία τον έβαλε επιπλέον στον κόσμο της κοκαΐνης.

Ο Φαν ντερ Μέιντε απαθανατίστηκε επ’ αυτοφόρω να κάνει…ομορφιές στο αυτοκίνητό του, αλλά ούτε το επακόλουθο διαζύγιο τον «κλόνισε». Εφτασε να μην μπορεί να κλείσει μάτι απ’ την κόκα και το αλκοόλ και να κλέβει υπνωτικά χάπια από τον γιατρό της Εβερτον προκειμένου να κερδίσει λίγες ώρες ξεκούρασης.

Από τα 26 του ο πιο ταλαντούχος Ολλανδός δεξιός εξτρέμ τη δεκαετία του 2000 ήταν πρώην ποδοσφαιριστής. Όλα αυτά τα αναφέρει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του (με τον τίτλο «Χωρίς Οίκτο»), όπως και το απίστευτο επεισόδιο με τον Ντέβιντ Μόγες, ο οποίος τον έπιασε μια μέρα απ’ το λαιμό, απηυδισμένος από τα διαδοχικά κρούσματα απειθαρχίας και την άρνηση του να μεταγραφεί, έχοντας «καθίσει» πάνω στο τετραετές συμβόλαιο του.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ο Φαν ντερ Μέιντε «έγραψε» μόλις 20 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Αφότου αποδεσμεύτηκε (2009) έμεινε έξι μήνες άνεργος και ακολούθως υπέγραψε στην Αϊντχόφεν, όπου δεν κατάφερε όμως να παίξει ούτε σε ένα ματς κατά την εξάμηνη θητεία του. Τον Φεβρουάριο του 2011, σε ηλικία 31 ετών, ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο, επανήλθε όμως για να παίξει μισή σεζόν με την ερασιτεχνική Έμεν στη… Δ’ κατηγορία.

Αφού ξεμπέρδεψε οριστικά με το ποδόσφαιρο, το γύρισε στο Kickboxing προσδοκώντας να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα. Ούτε το ρινγκ ωστόσο στάθηκε φιλόξενο. Σήμερα ζει στην Ολλανδία με τη νέα σύζυγό του, ένα πρώην μοντέλο του Playboy και έχει βάλει πλώρη να αποκτήσει δίπλωμα προπονητή για Νέους.

Ακόμα και ο γιος της… αυτοκαταστροφής θα ζήλευε τα καμώματα ενός παίκτη, που έπαιξε 17 φορές με την Εθνική Ολλανδίας από το 2002 έως το 2004 και δύο χρόνια αργότερα έμπαινε σε κλινική αναίσθητος, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ μαζί με κοκαΐνη.

Πηγή: menshouse.gr

 

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο