Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές για το 2020

Όταν η κουβέντα φθάνει στη σύγκριση των μεγαλύτερων παικτών του πιο όμορφου παιχνιδιού στον κόσμο, η εστίαση αναπόφευκτα στρέφεται σε ένα ζευγάρι αντιπάλων με ονόματα… βαριά σαν ιστορία, των μόνων δύο ανθρώπων που ως αθλητές σε ομαδικό άθλημα έχουν καταφέρει να κερδίσουν άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολάρια (προ φόρων) κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ίσως όμως έχει φτάσει ο καιρός να υποδεχθούν και έναν τρίτο στην παρέα τους.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκονται στην κορυφή της φετινής λίστας του Forbes με τους υψηλότερα αμειβόμενους ποδοσφαιριστές για άλλη μια χρονιά, αφού ο Μέσι έδωσε τέλος στην αγωνία πολλών εβδομάδων για το τι θα γινόταν με την παραμονή του ή μη στην Μπαρτσελόνα, ερχόμενος στην πρώτη θέση με 126 εκατομμύρια δολάρια, κατακτώντας την κορυφή από τον Ρονάλντο της Γιουβέντους, ο οποίος έρχεται δεύτερος με 117 εκατομμύρια δολάρια.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου, ωστόσο, έχουν βρει ένα νέο αντικείμενο λατρείας στο πρόσωπο του Κιλιάν Εμπαπέ, επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος κατακτά πλέον την τέταρτη θέση, με 48 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Εμπαπέ είναι το ανερχόμενο αστέρι τόσο του κλαμπ του Παρισιού όσο και της γαλλικής εθνικής ομάδας, έχοντας πετύχει συγκεντρωτικά 103 γκολ σε όλους τους αγώνες από τότε που έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πριν από πέντε χρόνια.

Στην ηλικία των 19 ετών, έγινε ο νεότερος παίκτης που σημείωσε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον θρύλο Πέλε, ο οποίος το έκανε το 1958 σε ηλικία 17 ετών, βοηθώντας μάλιστα τη γαλλική ομάδα να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή στην ιστορία της.

Είναι μπροστά από τους δύο σημερινούς "ηγέτες" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όταν εκείνοι βρίσκονταν στην ηλικία του: ο δύο φορές πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος έχει ήδη 12 περισσότερα γκολ στην καριέρα του σε σχέση με τον Μέσι στην ηλικία των 21 ετών και 76 περισσότερα σε σχέση με τον Ρονάλντο, όταν εκείνος βρισκόταν σε αυτή την ηλικία.

Βγάζει επίσης πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με τα δύο "είδωλα", όταν εκείνα είχαν τα χρόνια του. Το παιδί από το Μποντί, ένα φτωχό προάστιο του Παρισιού, έγινε ο πλέον ακριβός έφηβος στο ποδοσφαιρικό σύμπαν, όταν ο σύλλογος του Παρισιού διέθεσε 215 εκατομμύρια δολάρια στον πρώην σύλλογό του, τη Μονακό, για τα δικαιώματά του το 2017 και τον υπέγραψε με συμβόλαιο που θα του αποφέρει 28 εκατομμύρια δολάρια την τρέχουσα σεζόν.

Η Nike και η εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας Hublot συνεργάζονται ήδη μαζί του και η EA Sports τον ανακοίνωσε ως εξώφυλλο για το FIFA 21, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους ποδοσφαιριστές που θα έχουν αυτή την ευκαιρία.

Ο 21χρονος Γάλλος, εκτός των Ρονάλντο και Μέσι, έχει πάνω από τον ίδιο στη λίστα - για άλλη μια φορά φέτος - τον συμπαίκτη του, Νεϊμάρ (Νο 3, 96 εκατομμύρια δολάρια), ωστόσο η δυναμική της μεταξύ τους "σχέσης" ως προς τις αποδοχές αναμένεται να αλλάξει σχετικά σύντομα, καθώς ο Εμπαπέ αναμένεται να λάβει ένα νέο συμβόλαιο - μαμούθ το 2022, όταν το τρέχον του θα λήγει...

Συνολικά, οι κορυφαίοι 10 παίκτες στον κόσμο ως προς τις απολαβές αναμένεται να κερδίσουν 570 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς, μπόνους και χορηγίες την σεζόν που ξεκινά, με προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διακοπές διοργανώσεων λόγω πανδημίας. Οι τελευταίες οδήγησαν σε περικοπές αποδοχών 30-70% την περασμένη άνοιξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αθροιστικά, τα ποσά είναι αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την σεζόν 2019-20.

1. Λιονέλ Μέσι - Μπαρτσελόνα
Συνολικές αποδοχές: 126 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 92 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 34 εκατομμύρια δολάρια

Χρειάστηκαν 105 χρόνια στην ομάδα της Βαρκελώνης για να κερδίσει 64 τρόπαια πριν ο Μέσι ενταχθεί σε αυτήν το 2005. Τα τελευταία 16 χρόνια ο Αργεντινός οδήγησε την ομάδα σε 34 κατακτήσεις τροπαίων!

2. Κριστιάνο Ρονάλντο, Γιουβέντους

Συνολικές αποδοχές: 117 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 70 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 47 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ρονάλντο είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στον πλανήτη, με 457 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μόλις ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία, μετά τον Αλί Νταέι του Ιράν, ο οποίος έχει σκοράρει πάνω από 100 γκολ σε διεθνείς αγώνες με την εθνική του ομάδα (της Πορτογαλίας).

3. Νεϊμάρ, Παρί Σεν Ζερμέν

Συνολικές Αποδοχές: 96 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 78 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 18 εκατομμύρια δολάρια

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός τετραπλασίασε την αμοιβή του το καλοκαίρι του 2017, όταν μεταπήδησε από την Μπαρτσελόνα του Μέσι στην Παρί. Αυτό το καλοκαίρι, η Nike τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Νεϊμάρ, επιτρέποντάς του να υπογράψει με την Puma. Χθες Κυριακή δέχθηκε κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο κεφάλι του Αλβάρο Γκονζάλες της Μαρσέιγ, αφού - όπως ισχυρίζεται - άκουσε τον αντίπαλο να του απευθύνει ρατσιστικές προσβολές.

4. Κιλιάν Εμπαπέ, Παρί Σεν Ζερμέν

Συνολικές Αποδοχές: 42 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 28 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 14 εκατομμύρια δολάρια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Εμπαπέ κέρδισε το "Χρυσό Παπούτσι" ως πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος. Διαγνώστηκε στην αρχή της φετινής σεζόν θετικός στον κορονοϊό, ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, ήταν ασυμπτωματικός.

5. Μοχάμεντ Σαλάχ, Λίβερπουλ

Συνολικές Αποδοχές: 37 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 24 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 13 εκατομμύρια δολάρια

Ο Σαλάχ έχει ξεπεράσει τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και τις τρεις τελευταίες σεζόν του με τη Λίβερπουλ, ενώ βοήθησε τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 30 χρόνια τη σεζόν 2019-20. Στον εναρκτήριο αγώνα της Λίβερπουλ για τη σεζόν 2020-21 σημείωσε χατ τρικ (τρία γκολ), όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

6. Πολ Πογκμπά, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Συνολικές Αποδοχές: 34 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 28 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 6 εκατομμύρια δολάρια

Το τρέχον συμβόλαιο του Πογκμπά λήγει το επόμενο καλοκαίρι, αν και η Γιουνάιτεντ έχει την οψιόν να το παρατείνει για ακόμη ένα έτος. Ο 27χρονος εμφανίστηκε μαζί με τους Μέσι και Σαλάχ στην καμπάνια "Play Never Stops" της Pepsi.

7. Αντουάν Γκριεζμάν, Μπαρτσελόνα

Συνολικές Αποδοχές: 33 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 28 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 5 εκατομμύρια δολάρια

Από το απογοητευτικό ντεμπούτο του Γάλλου στη Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν και εξής, φήμες οργιάζουν ότι ο σύλλογος διαπραγματεύεται να τον ανταλλάξει με τον Νεϊμάρ της Παρί, κατόπιν αιτήματος του Μέσι. Ο Γκριεζμάν είναι φανατικός θαυμαστής των Brooklyn Nets, πετώντας συχνά στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει παιχνίδια τους και δημοσιεύει συχνά την υποστήριξή του για την αμερικανική ομάδα μπάσκετ μέσω των social media.

8. Γκάρεθ Μπέιλ, Ρεάλ Μαδρίτης

Συνολικές Αποδοχές: 29 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 23 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 6 εκατομμύρια δολάρια

Ο Μπέιλ συνεχίζει τη σύγκρουσή του με τον προπονητή του στη Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν κι έχει καταστεί έτσι ο πιο καλοπληρωμένος "παγκίτης" στον παγκόσμιο αθλητισμό αυτή τη στιγμή. Έπαιξε σε μόλις δύο από τους τελευταίους 11 αγώνες της ομάδας του στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ έμεινε εκτός αποστολής για τους αγώνες της ομάδας του στο Champions League στις αρχές Αυγούστου.

9.Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μπάγερν Μονάχου

Συνολικές Αποδοχές: 28 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 24 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 4 εκατομμύρια δολάρια

Σε όλες τις διοργανώσεις της σεζόν 2019-2020, ο Πολωνός επιθετικός συνεισέφερε άμεσα σε 65 γκολ για τη Μπάγερν - 55 γκολ και 10 ασίστ σε 47 αγώνες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, σκόραρε σε κάθε αγώνα μέχρι τον τελικό εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν. Εκτός γηπέδου, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στο TikTok, με 2,4 εκατομμύρια ακολούθους.

10. Νταβίντ Ντε Χέα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Συνολικές Αποδοχές: 27 εκατομμύρια δολάρια

Μισθός: 24 εκατομμύρια δολάρια | Χορηγίες: 3 εκατομμύρια δολάρια

Ο μισθός των 25 εκατομμυρίων δολαρίων του Ντε Χέα τον καθιστά τον τερματοφύλακα με την υψηλότερη αμοιβή στον κόσμο. Τον Ιούλιο, έκανε την 400ή εμφάνισή του στα γκολπόστ μέσα σε εννέα χρόνια στη Γιουνάιτεντ.

Πηγή: capital.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ