Τα 7-2 της Πρέμιερ Λιγκ που έμειναν στην ιστορία

Στη νίκη της Άστον Βίλα επί της Λίβερπουλ εμφανίστηκε για πέμπτη φορά στην ιστορία της Premier League το σκορ 7-2. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες ήταν οι προηγούμενες τέσσερις περιπτώσεις.

Μπλάκμπερν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 7-2 (26/8/1997)
Εντυπωσιακό ξεκίνημα είχαν κάνει τη σεζόν 1997-98 τα «ρόδα», καθώς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχαν δύο νίκες με Ντέρμπι και Άστον Βίλα, αλλά και μία ισοπαλία με τη Λίβερπουλ. Στην τέταρτη στροφή της Premier League, η Μπλάκμπερν ήταν σαρωτική στο γήπεδό της, απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Το τελικό 7-2, με πρωταγωνιστές τους Σάτον και Γκάλαχερ, που πέτυχαν από δύο γκολ, έφερε τους γηπεδούχους στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που η Σέφιλντ έμενε στην προτελευταία θέση.

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 7-2 (11/3/2000)
Μία μέτρια σεζόν για τους «πετεινούς» ήταν η συγκεκριμένη. Πριν τον αγώνα της 28ης αγωνιστικής απέναντι στη Σαουθάμπτον, η Τότεναμ είχε μόλις μία νίκη στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις της Premier League. Παρά το γεγονός ότι οι «Άγιοι» προηγήθηκαν στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ξέσπασαν. Το τελικό 7-2 είχε για πρωταγωνιστή το Νορβηγό επιθετικό, Στέφεν Ίβερσεν, που έφτασε στο χατ-τρικ. Προσωρινά, τα «σπιρούνια» ανέβηκαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, όμως τελικά τερμάτισαν στα μεσαία στρώματα, μακριά από τις θέσεις της Ευρώπης.

Τσέλσι – Σάντερλαντ 7-2 (16/1/2010)
Κάποια αρνητικά αποτελέσματα μακριά από το Στάμφορντ Μπριτζ είχαν κάνει την πρωτοπόρο Τσέλσι να νιώθει την «ανάσα» της Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ. Στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής, κόντρα στη Σάντερλαντ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έδειξε τα δόντια της, στέλνοντας το μήνυμα πως δε θα έφευγε τόσο εύκολα από την κορυφή της βαθμολογίας. Ανελκά και Λάμπαρντ πέτυχαν από δύο γκολ, Μαλουντά, Κόουλ και Μπάλακ πρόσθεσαν από ένα, για το τελικό 7-2 στο Λονδίνο. Οι «μπλε» παρέμειναν στην πρώτη θέση τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και στη λήξη του πρωταθλήματος, φτάνοντας στην κατάκτηση της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι – Στόουκ 7-2 (14/10/2017)
Τη σεζόν που έσπασε ένα σωρό ρεκόρ, με κορυφαίο τη συγκομιδή 100 πόντων με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προκαλούσε τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Πριν το ματς της 8ης αγωνιστικής, απέναντι στη Στόουκ, οι «πολίτες» μετρούσαν έξι νίκες και μία ισοπαλία (ηττήθηκαν για πρώτη φορά στην 23η αγωνιστική), ενώ είχαν ήδη ρίξει 5άρες και 6άρες στους αντιπάλους τους. Αυτή τη φορά το κοντέρ σταμάτησε στα επτά γκολ (Ζεσούς 2, Στέρλινγκ, Νταβίντ Σίλβα, Φερναντίνιο, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα), ενώ στο τέλος η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 19 πόντων, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Premier League.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος με τον διαιτητή ο Ρονάλντο, ζητούσε δύο πέναλτι
Συμφωνία του Ζιρού με την Λος Άντζελες FC
Μέσι: Όταν αισθανθώ ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθώ, θα το κάνω