Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Μπαρτσελόνα λόγων των οικονομικών της

Οι απώλειες ύψους 97 εκατ. ευρώ στα έσοδα για τη σεζόν 2019/20, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα (5/10) η Μπαρτσελόνα, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, φέρνει νέο πλάνο δραστικών περικοπών, προκειμένου να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιόδου 2020/21.

Τα οικονομικά της «Μπάρτσα» είναι σε κατάσταση... εκτάκτου ανάγκης και η διοίκηση του συλλόγου γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της Τρίτης (6/10) προς τους αθλητές και τους υπαλλήλους του κλαμπ, την έναρξη διαδικασίας «...τροποποίησης των όρων των συμβάσεων, λόγω της κατάστασης που έχει προκαλέσει στο οικονομικό περιβάλλον της ομάδας, η πανδημία του ιού COVID-19».

Στο συγκεκριμένο πλάνο σε πρώτη φάση θα ακουμπήσει όλα τα επαγγελματικά τμήματα του κλαμπ και το προσωπικό, όχι όμως και τα «κατώτερα» μισθολογικά «στρώματα», ωστόσο, εν αντιθέσει με το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου (όπου οι παίκτες δέχθηκαν μείωση ύψους 72% των αποδοχών τους), αυτή τη φορά οι περικοπές θα επεκταθούν σε όλο το αγωνιστικό έτος.

Και ήδη υπάρχουν «φωνές» εντός του συλλόγου, για ποιο λόγο, ενώ τα οικονομικά της ομάδας ήταν σε κακή κατάσταση, η Μπαρτσελόνα επέλεξε να πληρώσει 11 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τους Βραζιλιάνους Ματέους και Μάια. 

Το μεγαλύτερο «αγκάθι», εντούτοις, για τη διοίκηση Μπαρτομέου, είναι το πώς θα «διαχειριστεί» τη διαπραγμάτευση για μία νέα μείωση μισθών στην πρώτη ομάδα, δεδομένου της κάκιστης σχέσης του με τον αρχηγό των «μπλαουγκράνα» Λιονέλ Μέσι.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ώρα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ και Μπάγερν-Άρσεναλ
Τα έριξε στον Αραούχο για τον αποκλεισμό ο Γκουντογκάν-«Να μένεις με έναν λιγότερο τόσο νωρίς, σε σκοτώνει»
BINTEO: Και... τέζα ο Σιμεόνε βλέποντας την Ντόρτμουντ να κάνει την ανατροπή
Με ήττα και στο clasico ο Τσάβι μπορεί να φύγει άμεσα από την Μπαρτσελόνα
Ολοταχώς για τίτλο η Σπόρτινγκ, πέρασε και απ' την έδρα της Φαμαλικάο
Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του Champions League
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα μπέρδεψαν το λεωφορείο της ομάδας τους με αυτό της Παρί και του επιτέθηκαν
Η μεταγραφή της χρονιάς για την Τσέλσι-Πρώτος σκόρερ στην Premier League ο Πάλμερ
Η Βερόνα έκανε επικό comeback κι έφυγε με «χρυσό» βαθμό από το Μπέργκαμο
Έριξε «βόμβα» με Φελίπε Άντερσον η Παλμέιρας (pic)