Σε μπελάδες ο Ρομπίνιο

Μεγάλα προβλήματα για τον Ρομπίνιο, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ποινή φυλάκισης 9 ετών και τώρα κινδυνεύει να εκδοθεί, αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες επιβεβαιώνει το περιστατικό βίας, το 2013.

«Γελάω γιατί δεν με νοιάζει, η γυναίκα ήταν μεθυσμένη, δεν ξέρει καν τι συνέβη». Αυτή είναι μία από τις πολλές δηλώσεις του νυν ποδοσφαιριστή της Σάντος, που μεταδόθηκε αποκλειστικά από το βραζιλιάνικο κανάλι Globo Esporte.

Ο δημοσιογράφος Λούκας Φεράζ έχει στα χέρια του τα έγγραφα της ποινής που πιστοποιεί την καταδίκη του παίκτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Μιλάνο. Και σε αυτές τις ίδιες πράξεις υπάρχουν τα αντίγραφα των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο Ρομπίνιο με μερικούς φίλους του τους επόμενους μήνες, μιλώντας για το τι συνέβη σε μια ντισκοτέκ στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας.

Το γεγονός χρονολογείται τη νύχτα της 22ας Ιανουαρίου 2013. Σε ένα γνωστό κλαμπ στην περιοχή Μπικόκα, ο τότε επιθετικός της Μίλαν φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ένα κορίτσι αλβανικής καταγωγής (22 ετών τότε), μαζί με 5 άλλα άτομα. Σε ανάκριση το 2014 ο Ρομπίνιο αρνήθηκε τις κατηγορίες, μιλώντας για συναινετική σχέση: αλλά το 2017 η δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε 9 χρόνια φυλάκισης μαζί με τον φίλο του, Ρικάρντο Φάλκο. 

Τα έγγραφα που διαδόθηκαν από το κανάλι Globo, το κύριο δίκτυο στη Βραζιλία, αφορούν ορισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μετά τα γεγονότα, μεταξύ των δύο φίλων: οι ηχογραφήσεις ήταν θεμελιώδεις για την ποινή, επειδή επιβεβαίωναν την ενοχή του παίκτη και του φίλου του, ο οποίος συμφωνούσε επίσης για τις απαντήσεις που θα έπρεπε να δοθούν στους ανακριτές, λέγοντας ότι ήταν ήρεμοι επειδή δεν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο.

Στα αντίγραφα, ο Ρομπίνιο μιλάει για στοματικό σεξ και απαντά σε ερωτήσεις φίλων του που ανησυχούν γι΄ αυτόν και για την έναρξη έρευνας εναντίον του. Το δίκτυο Globo ανέφερε ότι ο Ιταλός δικηγόρος του Ρομπίνιο, Αλεξάντερ Γκουτιέρες, αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρεμβάσεις, εξηγώντας ότι ακόμη και στο Εφετείο η υπεράσπιση θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η σχέση ήταν συναινετική. 

Η αποκλειστικότητα του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, ωστόσο, προσθέτει... καύσιμο στη φωτιά της συζήτησης που πυροδοτήθηκε στη Βραζιλία για την επιστροφή του παίκτη στην πατρίδα του. Πολλοί οπαδοί της Σάντος επέκριναν σκληρά την επιλογή του συλλόγου να υπογράψει ένα άτομο που καταδικάστηκε για βιασμό (σε πρώτο βαθμό).

Έκδοση εγκληματία; Ο κίνδυνος υπάρχει για τον παίκτη. Η ιταλική δικαιοσύνη πρέπει να στείλει επίσημο αίτημα στη Βραζιλία, η οποία θα πρέπει στη συνέχεια να ξεκινήσει εσωτερική αξιολόγηση. 

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ρομπίνιο με την πρώην ομάδα του έχει διάρκεια 5 μηνών και ο βασικός μισθός είναι σχεδόν συμβολικός: 1.500 ρεάις το μήνα, που σημαίνει λίγο πάνω από 220 ευρώ, με ένα πριμ 45.000 ευρώ μετά από 10 εμφανίσεις. Το συμβόλαιο παρέχει τη δυνατότητα παράτασης έως τον Δεκέμβριο του 2022. 

Μετά το ντεμπούτο, για τον Ρομπίνιο (γεννημένος στην πολιτεία του Σάο Πάολο στις 25 Ιανουαρίου 1984) είναι η τρίτη επιστροφή στη Σάντος, με την οποία σημείωσε 109 γκολ σε 246 παιχνίδια, κερδίζοντας 2 εθνικά πρωταθλήματα, ένα περιφερειακό κι ένα Κύπελλο Βραζιλίας.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι