Ίντερ vs Μίλαν: Τα ντέρμπι που έμειναν στην ιστορία

Το “Derdy della Madonnina” κλέβει την παράσταση στην Ιταλία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις πιο χαρακτηριστικές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Ίντερ – Μίλαν 6-5 (6/11/1949)
Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 70 χρόνια από εκείνο το ματς, όμως μέχρι και σήμερα παραμένει το “Derby della Madonnina”, που έχουν σημειωθεί τα περισσότερα τέρματα. Μάλιστα, ήταν απίστευτη η εξέλιξη του ματς, με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ. Η Μίλαν είχε προηγηθεί με 1-4 πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Serie A. Ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας, η Ίντερ έφερε «τούμπα» το ματς και προηγήθηκε με 5-4, πριν διαμορφωθεί το τελικό 6-5 στο Μεάτσα.

Μίλαν - Ίντερ 2-0 (3/7/1977)
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο, όμως έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους μόλις μία φορά σε τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, παρά το γεγονός ότι η Μίλαν έχει αγωνιστεί 14 φορές και η Ίντερ 13. Τον Ιούλιο του 1977, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην κοινή τους έδρα, το Μεάτσα, με τους «ροσονέρι» να βγαίνουν νικητές. Με τα γκολ των Μαλντέρα και Μπράλια, η Μίλαν νίκησε την Ίντερ με 2-0 και κατέκτησε – τότε – το τέταρτο κύπελλο στην ιστορία της.

Ίντερ – Μίλαν 0-6 (11/5/2001)
Αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη, για κάποια από τις δύο ομάδες στο ντέρμπι του Μιλάνου. Ίντερ και Μίλαν πραγματοποιούσαν μέτρια χρονιά και πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 30η αγωνιστική, ισοβαθμούσαν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, οι «ροσονέρι» ήταν ισοπεδωτικοί και με πρωταγωνιστές τους Σεφτσένκο και Κομαντίνι, που σημείωσαν από δύο τέρματα, συνέτριψαν τους «νερατζούρι» με 0-6.

Ίντερ – Μίλαν 1-1 (13/5/2003)
Η παρθενική φορά που αναμετρήθηκαν για διοργάνωση εκτός ιταλικών συνόρων ήταν τη σεζόν 2002-03, στα ημιτελικά του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι, με τυπικά γηπεδούχο τη Μίλαν, είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα και όλο κρίθηκαν μία εβδομάδα αργότερα σε ένα δραματικό επαναληπτικό. Ένα εκπληκτικό τέρμα του Αντρέι Σεφτσένκο έμελλε να χαρίσει στους «ροσονέρι» την πρόκριση, αφού το μόνο που κατάφερε η Ίντερ ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μάρτινς. Το εκτός έδρας γκολ, όμως, έδωσε στη Μίλαν το εισιτήριο για τον τελικό.

Ίντερ – Μίλαν 0-3* (12/4/2005)
Δύο χρόνια μετά τη σύγκρουσή τους στα ημιτελικά του Champions League, οι δύο συμπολίτισσες αναμετρήθηκαν ξανά στην ίδια διοργάνωση, αυτή τη φορά στην προημιτελική φάση. Το 2-0 υπέρ της Μίλαν στο πρώτο ματς της έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, ο επαναληπτικός δεν τελείωσε ποτέ. Ένα ακυρωθέν γκολ του Καμπιάσο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους «νερατζούρι», με τους οπαδούς τους να πετούν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Μία από αυτές χτύπησε τον Ντίντα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για μισή ώρα. Μόλις ξεκίνησε, υπήρξε εκ νέου ρήψη φωτοβολίδων, με το διαιτητή να το διακόπτει οριστικά αυτή τη φορά. Η Μίλαν πήρε το ματς στα χαρτιά με 0-3 και ταυτόχρονα την πρόκριση.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο
Οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO U-17-Στις 3 Απριλίου η κλήρωση