Φένλο-ʼγιαξ 0-13: Ξεφτίλισε την αντίπαλο για το ρεκόρ

O Άγιαξ πέτυχε μία απίστευτη νίκη απέναντι στην Φένλο, της οποίας επικράτησε 13-0 εκτός έδρας για την 6η αγωνιστική της Eredivisie. Ο Αίαντας δεν φρέναρε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και διέλυσε την αντίπαλό του.

Μάλιστα, με αυτό το σκορ κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Το ρεκόρ αυτό κατείχε πάλι ο Άγιαξ, όταν στις 29 Μαΐου του 1972 είχε επικρατήσει της Φίτεσε με σκορ 12-1.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη επικράτηση στην ιστορία του Άγιαξ, αφού κέρδισε το 1984 την Ρεντ Μπόι Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με 14-0.

Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Εκέλενκαμπ, ενώ στο 17ο λεπτό ο Τραορέ έγραψε το 0-2. Πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Άγιαξ είχε ήδη είχε σκοράρει τέσσερα τέρματα με τον Τραορέ (32') και τον Τάντιτς (45').

Στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, έπειτα από απευθείας αποβολή του Κουμ. Έπειτα ακολούθησε καταιγισμός από τον Άγιαξ. Ο Τραορέ πέτυχε χατ τρικ γράφοντας το 0-5 στο (54'), ένα λεπτό αργότερα ο Σάντος έκανε το 0-6, ενώ στο 57΄και στο 59' Εκέλενκαμπ και Μπλιντ ανέβασαν το σκορ στο 0-8.

Στο 65ο λεπτό ο Τραορέ πέτυχε το τέταρτο του γκολ, ενώ στον χορό των τερμάτων μπήκε με δύο τέρματα ο Κλας-Γιάν Χούντελαρ με πέναλτι στο 74' και με ακόμη ένα τέρμα στο 76'. Στο 79ο λεπτό ο Λισάντρο Μαρτίνες έγραψε το τελικό 0-12. Στο 87ο λεπτό ο Τραορέ πέτυχε ακόμη ένα γκολ, το πέμπτό του συγκεκριμένα στο 87'.

Ο Γιακουμάκης αγωνίστηκε για 79 λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Εσανούσι.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί