Γρανάδα... Ένας αντίπαλος που σε κοιμίζει

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Γρανάδα, μια αντίπαλο δυσκολοκατάβλητη η οποία σε κοιμίζει με τον τρόπο παιχνιδιού της. 

Μπορεί στον πλανήτη ΠΑΟΚ η επικαιρότητα να είναι επικεντρωμένη στον Άμπελ Φερέιρα και την διαφαινόμενη αποχώρησή του για την Βραζιλία και την Παλμέιρας, αλλά υπάρχει κι ένας ευρωπαϊκός αγώνας στη μέση. Και μάλιστα κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν, ειδικά στην Ευρώπη όπου στην παρθενική της παρουσία γράφει ιστορία.

Ένα χρόνο πριν, οι μπουκ έδιναν την Γρανάδα ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Η ομάδα από την Ανδαλουσία όχι μόνο τους διέψευσε πανηγυρικά, αλλά εξασφάλισε και την έξοδό της στο Europa League, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας της, αποδεικνύοντας το πόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα είναι.

Και αν κάποιοι θεώρησαν πως η περσινή σεζόν ήταν τυχαία και η Γρανάδα θα επέστρεφε στις χαμηλές πτήσεις, η ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ συνεχίζει να τους διαψεύδει.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει «χτίσει» ένα συμπαγές σύνολο που έχει ως πρώτο μέλημα το να μην δεχθεί γκολ και να εκμεταλλευτεί τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργεί στην επίθεση. Το μεγάλο όπλο των Ανδαλουσιανών είναι η άμυνά της και σε κάθε ματς το αποδεικνύει. Το ευτύχημα για τον Μαρτίνεθ είναι ότι διαθέτει τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς που μπορούν με την ίδια ευκολία να σχηματίσουν ένα δυνατό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, είτε αυτό αποτελείται από τους Σάντσες-Βαγιέχο είτε με τον Πορτογάλο διεθνή Ντουάρτε ο οποίος στα τελευταία ματς ήταν στα πιτς και είναι αμφίβολος και για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα χαφ της τα οποία είναι αρκετά αμυντικογενείς με τον Γκοναλόν να θυμίζει τον παίκτη που ξεχώρισε στην Λιόν έχοντας αφήσει πίσω του τις αδιάφορες σεζόν σε Ρόμα και Σεβίλλη, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο καλύτερος μέσος της περσινής σεζόν στην Segunda Division, Μίγια ο οποίος και την ανεβάζει επίπεδο αλλά και της δίνει την ανάλογη ποιότητα.

Αν την υποτιμήσεις την πάτησες

Έχοντας ως μεγάλο όπλο την ομοιογένεια όπως είπαμε η Γρανάδα είναι μια ομάδα που σε κοιμίζει με τον τρόπο του παιχνιδιού της. Μεγάλο της όπλο το πως ανακτά την μπάλα και πως αμέσως κάνει την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση ακόμα και με τα μπακ της τα οποία πατάνε περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι αν την υποτιμήσεις θα την πατήσεις, κάτι που έκανε και η Αϊντχόφεν και το πλήρωσε.

Κόντρα στους Ολλανδούς η Γρανάδα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο του αγώνα το παιχνίδι της. Άφησε την κατοχή στην Αϊντχόφεν και κλέβοντας πολλές μπάλες έφτανε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Κάπου εκεί ήρθε και ο Σμιντ να υποτιμήσει τους Ισπανούς κάνοντας αλλαγή τον Γκέτσε στο ημίχρονο με το γνωστό αποτέλεσμα. Η PSV σταμάτησε να απειλεί επιθετικά, η Γρανάδα έδεσε ακόμα περισσότερο πίσω κι έχοντας την αντίστοιχη ποιότητα μπροστά (παρά την απουσία του Σολδάδο, υπάρχει ο Ματσίς για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί η ΑΕΚ) βρήκε τα γκολ της ανατροπής. 

Το επιμύθιο είναι ότι αυτή την στιγμή η Γρανάδα είναι σε τρομερή κατάσταση, ότι κάνει της βγαίνει στο απόλυτο κι έχοντας άγνοια κινδύνου αλλά και τον ενθουσιασμό από τις πρωτόγνωρες αθλητικές στιγμές που ζει μπορεί να πάρει άλλη μια νίκη. Ειδικά αν στον ΠΑΟΚ η προσοχή έχει φύγει από το ματς εξαιτίας της υπόθεση του Φερέιρα με την Παλμέιρας. 

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Φαν Ντάικ: Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα
O αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την παραμονή του Τσάβι
Μια ανάσα από τη συμφωνία Λίβερπουλ-Σλοτ
Οι αλλαγές έστειλαν την Αταλάντα στον τελικό!
Απίθανη Έβερτον, τσάκισε τις ελπίδες της Λίβερπουλ για τον τίτλο και ανάσανε βαθιά
Η αποκάλυψη του Βίλας-Μπόας-«Νίκησα δύο όγκους, κόντευα να πεθάνω από ασφυξία»
Κορυφαίος «πασέρ» στην Ευρώπη ο Έντεγκαρντ
Άκυρο από τη Φέγενορντ στην πρώτη πρόταση της Λίβερπουλ για τον Άρνε Σλοτ
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης