Η Ραπίνο «τα χώνει» σε Μέσι και Ρονάλντο για την αδράνειά τους στην μάχη κατά του ρατσισμού

Η Μέγκαν Ραπίνο, η κορυφαία ποδοσφαιριστής στον κόσμο, σύμφωνα με την περυσινή της βράβευση από την FIFA, είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που φρόντισε να επισημαίνει και σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα «Equipe».

Σε αυτή, η αρχηγός της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις οποίες και κατέκτησε πέρυσι το Παγκόσμιο Κύπελλο, προσκαλεί τον Κιλιάν Μπαπέ να ενεργοποιηθεί περισσότερο σε αυτόν τον τομέα.

«Ελπίζω να καταλαβαίνει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει» υποστήριξε για τον νεαρό επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, προσθέτοντας πως «ήρθε στον κόσμο με ένα καταπληκτικό χάρισμα που του επιτρέπει να έχει μια ξεχωριστή ζωή. Ίσως μπορεί να αναρωτηθεί πως να επιτύχει μια ισορροπία, πως να εμπνεύσει τη νεολαία. Ελπίζω να καταλαβαίνει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αν θέλεις να είσαι ο βασιλιάς, τότε γίνε ο καλύτερος βασιλιάς που μπορείς» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας το παράπονό της για την αδράνεια σούπερ σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Θα μπορούσαν να κάνουν τόσα, αν αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν το απόλυτο επίπεδο δημοφιλίας που έχουν για να καταπολεμήσουν, για παράδειγμα, τον ρατσισμό» ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας σχετικά ότι «δεν μιλάω να φορέσεις μια φανέλα του «Black Lives Matter», μιλάω για να προχωρήσεις πολύ πιο πέρα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League