Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο Θεός πέθανε...»-Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον διεθνή Τύπο

  26/11/2020 13:10
«Ο Θεός πέθανε...»-Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον διεθνή Τύπο

«Ο Θεός πέθανε...»-Πρωτοσέλιδος αποχαιρετισμός στον διεθνή Τύπο

  26/11/2020 13:10
Σύσσωμος ο πλανήτης αποχαιρετά το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τον άνθρωπο που πήγε πέρα από τα όρια του αθλήματος, που «άγγιξε» την στρατόσφαιρα, που λατρεύτηκε περίπου ως «Θεός» -ένας «Θεός»... βρώμικος, αμαρτωλός, με πάθη, ίσως ο πιο... γήινος που υπήρξε ποτέ.

Από τον... βουβό αποχαιρετισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα media σε όλο τον κόσμο, που άλλαξαν σχέδια και πρωτοσέλιδα, άφησαν για λίγο στην άκρη την «βαριά» επικαιρότητα και τον κορωνοϊό και έσπευσαν να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο Αργεντινό άσο, τον μεγαλύτερο -για πολλούς- ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. 

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα και εξώφυλλά στον διεθνή Τύπο, με πιο εμβληματικό όλων, εκείνο της γαλλικής «L' Equipe»: «Ο Θεός πέθανε»... Ξεχωριστός και ο αποχαιρετισμός της βρετανικής «Sun», που υποκλίνεται στην ποδοσφαιρική «Νέμεση» των Άγγλων, όπως αποκαλεί τον Μαραντόνα, γράφοντας ότι πλέον βρίσκεται «στα χέρια του Θεού» και επιλέγοντας για το πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία με το... χέρι του Θεού, το περίφημο γκολ του Μαραντόνα κόντρα στον Πίτερ Σίλτον, στο Μουντιάλ του 1986, που δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει ποτέ.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας