Αυτοί που νίκησαν μέσα-έξω τη Ρεάλ στο Champions League

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έγινε μόλις η πέμπτη ομάδα που επικράτησε της «βασίλισσας» τόσο εντός όσο και εκτός έδρας στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες ήταν οι τέσσερις προηγούμενες.

Άγιαξ (1995-96)
Τα «μωρά» του Λουίς Φαν Χααλ είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης την προηγούμενη σεζόν και προκαλούσαν τον τρόμο σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζονταν. Στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης, η Ρεάλ γνώρισε την ήττα στο Άμστερνταμ με 1-0 (Όφερμαρς), με τις δύο ομάδες να συγκρούονται ξανά στην πέμπτη αγωνιστική. Η «βασίλισσα» ήταν στο -3 από τον αντίπαλό της και ήθελε τη νίκη για να πιάσει κορυφή, όμως ο Άγιαξ έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο Μπερναμπέου. Με τα γκολ των Λιτμάνεν και Κλάιφερτ, ο «Αίαντας» επικράτησε με σκορ 2-0 και «καθάρισε» την πρωτιά στον όμιλο.

Μπάγερν (1999-2000)
Εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο φάσεις ομίλων, με τη Ρεάλ και την Μπάγερν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη δεύτερη. Οι Βαυαροί ήταν κυριολεκτικά σαρωτικοί και μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας φιλοδώρησαν δύο φορές με τέσσερα τέρματα τη «βασίλισσα». Νίκη με 4-2 στο Μπερναμπέου και 4-1 στο Μόναχο, για την τρίτη και τέταρτη αγωνιστική, αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν «πακέτο» στην επόμενη φάση, με τους Μαδριλένους να παίρνουν την εκδίκησή τους στα ημιτελικά. Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο.

Γιουβέντους (2008-09)
Στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, μετά το σκάνδαλο Calciopolis και τον υποβιβασμό της, η «Μεγάλη Κυρία» έδειξε πως παραμένει μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Τορίνο, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων, με τη Γιουβέντους να επικρατεί με 2-1 (Ντελ Πιέρο, Αμάουρι – Φαν Νιστελρόι). Δύο εβδομάδες αργότερα, το ντέρμπι κορυφής «μετακόμισε» στο Μπερναμπέου, όπου ο Ντελ Πιέρο έδωσε μία μοναδική παράσταση. Με δύο γκολ του «Μεγαλέξανδρου», η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 και καπάρωσε την πρωτιά στον όμιλο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2018-19)
Μόλις πριν από δύο χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης είχε υποστεί ανάλογο κάζο από ομάδα του ανατολικού μπλοκ, μόνο που τότε δεν της στοίχισε σε κάτι, αντίθετα με τώρα που κινδυνεύει με αποκλεισμό. Στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, η «βασίλισσα» ηττήθηκε στη Μόσχα με 1-0, όμως κατάφερε να επικρατήσει σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και να εξασφαλίσει την πρωτιά, πριν από την τελευταία αγωνιστική. Στην αυλαία των ομίλων, ο Σαντιάγο Σολάρι επέλεξε να δώσει χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς και το πλήρωσε. Η ΤΣΣΚΑ πέρασε σαν «σίφουνας» από το Μπερναμπέου, με το τελικό 0-3 να αποτελεί τότε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της Ρεάλ στο Champions League.

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League