Νίκησε τον Καχβετσί στο θρίλερ και… μένει Ευρώπη η Λειψία

Η γερμανική ομάδα μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και είναι ενδεικτικό πως, στα πρώτα 12 λεπτά, είχε κάνει όχι μια αλλά… τρεις φάσεις για γκολ! Με τους Φόρσμπεργκ, Μουκιελέ και Πούλσεν να μην μπορούν, ωστόσο, να πετύχουν το 0-1.

Η «δικαιοσύνη» αποδόθηκε εν τέλει λίγο πριν το ημίωρο, έστω κι αν χρειάστηκε και λίγη δόση τύχης από πλευράς Λειψίας. Όταν ο Πούλσεν πήρε το «ριμπάουντ» από το σουτ του Ζάμπιτσερ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σκρτελ και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων, με τον Γκιουνόκ να μην μπορεί να αντιδράσει…

Η Μπασάκσεχιρ «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις για πρώτη φορά δέκα λεπτά αργότερα κι λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά ο Γκουλάτσι έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Μπα από το όριο της μικρής περιοχής και δεξιά!

Το 1-1 δεν έγινε, έγινε όμως το 0-2, όταν ο Φόρσμπεργκ γλίστρησε μεν από αριστερά στην μεγάλη περιοχή, αλλά πρόλαβε να πασάρει στον Μουκιελέ, που με πλασέ στην απέναντι γωνία του Γκιουνόκ, πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο Champions League και διπλασίασε το προβάδισμα των «ταύρων», στο 43ο λεπτό.

Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα γκολ να τις χωρίζει, καθώς στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου και μετά από «κομπίνα» στην εκτέλεση κόρνερ του Βίτσκα, ο Καχβετσί μείωσε για λογαριασμό των γηπεδούχων με ευθύβολο σουτ σε 1-2!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή φάση από πλευράς Μπασάκσεχιρ και τον Επουρεάνου -που είχε μπει αλλαγή στην ανάπαυλα- να χάνει από με κεφαλιά την ευκαιρία για να ισοφαρίσει μόλις στο 51’.

Πέντε λεπτά μετά, ο Βίτσκα… μιμήθηκε τον συμπαίκτη του, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φόρσμπεργκ έχασε το… άχαστο, σουτάροντας άουτ εξ επαφής με τον Γκιουνόκ!

Αντιθέτως, ο Ντάνι Όλμο αποδείχτηκε πιο εύστοχος και επανέφερε την διαφορά δύο τερμάτων για την Λειψία στο 66’, με τον Ισπανό άσο να πετυχαίνει με ωραία ενέργεια το 1-3, κάνοντας σεφτέ στην διοργάνωση για φέτος…

Με ένα ακόμα πολύ ωραίο τέρμα του Καχβετσί και σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, οι Τούρκοι μείωσαν ξανά στο γκολ, στο 72’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Μάλιστα, στάθηκαν και τυχεροί καθώς στο 78ο λεπτό ο Πούλσεν σούταρε από πλάγια θέση και αριστερά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τουρούτς και σταμάτησε στο απέναντι δοκάρι, αντί για το 2-4!

Και… ανταμείφθηκαν στο τέλος, με -ποιόν άλλο;- τον Καχβετσί να εκτελεί με αριστοτεχνικό τρόπο απευθείας φάουλ πέντε λεπτά πριν τη λήξη, για την μεγάλη επιστροφή της Μπασάκσεχιρ και το 3-3…

Κι ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, το ούτως ή άλλως συναρπαστικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ανατροπή, καθώς ο Σέρλοθ που ήρθε από τον πάγκο λύτρωσε τους φιλοξενούμενους, πετυχαίνοντας στο… 92’ το 3-4!

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Μπασάκσεχιρ-Λειψία 3-4
(45’+3’, 72’, 85’ Καχβετσί – 26’ Πούλσεν, 43’ Μουκιελέ, 66’ Ντάνι Όλμο, 90’+2’ Σέρλοθ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12-4) 9
2. Λειψία (8-10) 9
3. Παρί Σεν Ζερμέν (5-4) 6
4. Μπασάκσεχιρ (6-13) 3

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (08/12):
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασάκσεχιρ (22:00)
Λειψία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)
 
Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ