Περίπατος της Σίτι επί της Νιουκαστλ στην «Boxing Day»

Η καλύτερη σχέση που έχει χτίσει ποτέ στο «σπίτι» της ήταν αυτή απέναντι στη Νιούκαστλ. Με 11 σερί νίκες στα πιο πρόσφατα ματς για την Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε την παραμικρή διάθεση να κάνει «δώρο» κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα, ανήμερα της Boxing Day. Αντ’ αυτού, νίκησαν χωρίς το παραμικρό άγχος, έστω και με το… οικονομικό 2-0 και πέτυχαν τον σκοπό τους, που δεν ήταν άλλος από το να μείνουν αήττητοι για 6ο σερί ματς και να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Λίβερπουλ στο -5.

Οι Καρακάξες παρέταξαν «μπλόκο» (5-4-1), αλλά η ευφυΐα του Ραχίμ Στέρλινγκ ξεκλείδωσε από πολύ νωρίς την άμυνά τους για το 1-0. Ο Άγγλος εξτρέμ έκανε άψογη προσποίηση σε κλειστό χώρο και σέρβιρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκουντογάν στο 14’, γράφοντας το υπ’ αριθμόν 150 γκολ που έχει συμμετοχή στη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αφού ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ από τον Ντάρλοου στο 34’ και η ομάδα του Στιβ Μπρους περιοριζόταν σε απόλυτα παθητικό ρόλο, ο Φεράν Τόρες «τελείωσε» το παιχνίδι στο 54’, πλασάροντας ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή μετά το κακό γύρισμα του Φερνάντες. Έτσι, ο Ισπανός έπιασε τον Στέρλινγκ στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σίτι φέτος με 7 γκολ και είναι παράλληλα ο νεότερος τοπ-σκόρερ από ομάδες του Top-5 της Ευρώπης μετά τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πλέον, οι Πολίτες βρίσκονται στην 5η θέση με 26 βαθμούς κι ένα ματς λιγότερο από Λέστερ (28) και Έβερτον (29).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Άκε, Γκουντογκάν (90' Φόντεν), Ρόδρι (57’ Φερναντίνιο), Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Τόρες (78’ Αγουέρο).

Νιούκαστλ (Στίβεν Μπρους): Ντάρλοου, Γιέντλιν, Σερ, Φερνάντες, Κλαρκ, Ρίτσι (66’ Λιούις), Μέρφι, Χέιντεν, Λόνγκσταφ, Άλμιρον (82’ Γκέιλ), Ζοέλιντον (71’ Κάρολ).

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί