Μέσι: Υπάρχει ιστορία αγάπης με την Μπαρτσελόνα, δεν έχω αποφασίσει

Ο Λιονέλ Μέσι στην πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της καριέρας του αναφέρθηκε στο μέλλον του αλλά και αυτό της Μπαρτσελόνα. Δεν ξεκαθάρισε αν είναι συνυφασμένα, αφού αν και δήλωσε αιώνια δεμένος μαζί της, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το κλαμπ δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Ο Αργεντινός άφησε τα πάντα ανοιχτά για την απόφαση που θα πάρει στο τέλος της σεζόν, «κάρφωσε» τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαρτομέου, ενώ αναφέρθηκε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τον Μαραντόνα και την προσωπική του ζωή.

Αναλυτικά, ο «Λέο» μίλησε για:

-το αίτημα που έκανε για να φύγει: «Πολλές φορές είχα πει στον πρόεδρο πως θέλω να φύγω. Με το φαξ που έστειλα το έκανα και επίσημα και έδειξα πως το εννοούσα. Ένιωσα πως έκλεισε ένας κύκλος και πως ήθελα μια αλλαγή. Ήθελα να ξεφύγω από όλο αυτό. Ήξερα πως θα ήταν μια μεταβατική σεζόν, με νέα παιδιά. Ήθελα να συνεχίσω να διεκδικώ το πρωτάθλημα και το Champions League. Ήθελα να φύγω και να το κάνω με τον σωστό τρόπο. Ο πρόεδρος άρχισε να κάνει διαρροές για να με παρουσιάσει σαν τον κακό της ταινίας. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, είναι δύσκολο να φύγεις από την ομάδα της ζωής σου. Δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερη πόλη από αυτή, η οικογένειά μου δεν ήθελε να φύγει».

-τη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο Μπαρτομέου: «Με εξαπάτησε πολλές φορές σε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο ένα συμβάν. Οι δικηγόροι μου είχαν πει πως αν πήγαινα σε δίκη θα δικαιωνόμουν και θα έφευγα. Τελικά το θέμα λύθηκε εξωδικαστικά και παρέμεινα».

-τη σχέση του με την Μπαρτσελόνα: ««Αγαπώ την Μπαρτσελόνα, μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα κι αυτή την πόλη. Έχω ζήσει εκεί περισσότερο από ό,τι στην πατρίδα μου. Αυτό το κλαμπ μού πρόσφερε τα πάντα, με διαμόρφωσε σαν παίκτη και άνθρωπο. Τώρα περνά μια δύσκολη περίοδο, όλα γύρω από την ομάδα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι άσχημα και θα είναι δύσκολο να επιστρέψει εκεί που ήταν. Με την Μπαρτσελόνα έχουμε μια σχέση αγάπης από μικρή ηλικία. Όπως κι αν τελειώσει, δεν πρέπει να στιγματίσει όσα ζήσαμε μαζί».

-το μέλλον του: «Δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο ως το τέλος της σεζόν. Θα περιμένω μέχρι τότε και μένω αφοσιωμένος στο πώς θα διεκδικήσουμε τίτλους και τίποτε άλλο. Ξέρω πως πολύς κόσμος ακόμη με αγαπά και θέλει να παραμείνω. Ξέρω όμως πως μετά από όσα έγιναν υπάρχουν και κάποιοι που δεν σκέφτονται έτσι. Δεν ξέρω αν θα μείνω ή θα φύγω, αλλά αν φύγω θέλω να γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Αν φύγω, θα ήθελα να επιστρέψω και να μείνω στη Βαρκελώνη και να δουλέψω στο κλαμπ. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιονδήποτε παίκτη. Ελπίζω ο πρόεδρος που θα εκλεγεί να τα πάει καλά».

-την αποχώρηση του Λουίς Σουάρες: «Είχα αποφασίσει να ζητήσω να φύγω πριν αποχωρήσει εκείνος. Είναι τρελό, έφυγε ένας παίκτης βασικός που είχε συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και πήγε δωρεάν σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με μας».

-τη σχέση του με τον Γκριεζμάν: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Το έχουμε ξεκαθαρίσει, η σχέση μας είναι καλή. Πίνουμε και καφέ μαζί, δεν υπάρχει τίποτα».

-τις κατηγορίες πως κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια: «Λένε πως ο Μέσι ελέγχει τα πάντα στα αποδυτήρια και αυτό με ενοχλεί. Κάποιοι το πιστεύουν, γιατί αποδέχονται όλα όσα μπορεί να ακούσουν ή να διαβάσουν στα ΜΜΕ».

-τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα: «Δεν θέλω να πάρω το μέρος κανενός υποψηφίου. Όποιος κι αν εκλεγεί, θα έχει πολύ δύσκολο έργο. Ελπίζω να τα καταφέρει και να επαναφέρει το κλαμπ εκεί που του αξίζει, γιατί σήμερα δεν είναι εκεί. Θα είναι δύσκολο να έρθουν μεγάλοι παίκτες, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Πώς να πληρώσεις την Παρί για να φέρεις τον Νεϊμάρ;».

-τον Πεπ Γκουαρντιόλα: «Με τον Γκουαρδιόλα μιλάμε για το πώς μας πάνε τα πράγματα, αλλά όχι για το αν θα ξαναβρεθούμε μαζί. Για εμένα, ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος. Μου προκαλούσε εντύπωση πώς προετοίμαζε τα παιχνίδια, μου έλεγε πώς έπρεπε να επιτίθεμαι για να τους νικάω. Είχα την «ατυχία» να έχω λίγο τον Γκουαρδιόλα και τον Λουίς Ενρίκε μετά. Σκεφτόμουν ότι με τον Πεπ τα ήξερα όλα, αλλά ο Λουίς Ενρίκε μου έμαθε ακόμα περισσότερα».

-την προσωπική ζωή του: «Δεν είμαι από φτωχή, αλλά από μια μεσαίας τάξης οικογένεια. Η ζωή μου είναι πολύ φυσιολογική, θα έλεγε κανείς ακόμη και… βαρετή. Κάποιες φορές θα ήθελα να μην ήμουν γνωστός, να μπορώ να πάω στο σουπερμάρκετ, στο σινεμά, σε ένα εστιατόριο, χωρίς να έχω πάνω μου 300 μάτια σε ό,τι κάνω. Είμαι προνομιούχος, αλλά κάποιες φορές θα ήθελα να περνώ απαρατήρητος».

-το σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Μοιάζει σα να παίζουμε για να εκπληρώνονται τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Δεν σκέφτεται κανένας τους αθλητές. Παίζουμε Κυριακή-Τετάρτη, σκεφτόμαστε περισσότερο τα χρήματα παρά το άθλημα».

-τον θάνατο του Μαραντόνα και το αν θα έβαζε τον εαυτό του στη θέση του: «Το έμαθα από τον πατέρα μου. Ήταν τρελό, κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν το πίστευε. Ήταν κάτι τραγικό. Δεν θέλω να σκέφτομαι την κηδεία μου σαν του Ντιέγκο. Άξιζε όλες τις τιμές που του έγιναν. Εγώ δεν σκέφτομαι τον θάνατο, αλλά το πώς θα είναι πίσω τα παιδιά και η οικογένειά μου».

-το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: «Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα σχετικά με το ποδόσφαιρο, αλλά όχι να γίνω προπονητής. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε αυτό το ρόλο. Θα μου άρεσε όμως να γίνω αθλητικός διευθυντής και να φέρνω τους παίκτες που θέλω».

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο