Οι κορυφαίες αθλητικές στιγμές του 2020

Η χρονιά είχε προλάβει να μπει πολύ άσχημα, με τον αιφνίδιο θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, ενώ έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα το 2020 «πήρε» και το Ντιέγκο Μαραντόνα, αφήνοντας το ποδόσφαιρο χωρίς τον «Θεό» του.

Με όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν, πάντως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ζωή – όπως πάντα – συνεχίστηκε και έτσι συνέβησαν και πάλι κάποια ιστορικά γεγονότα για τον κόσμο των σπορ που σε λίγα χρόνια θα μνημονεύονται στα διάφορα αφιερώματα…

Ο κορωνοϊός έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είχαν αναβληθεί ποτέ στο παρελθόν, παρά μόνο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον κορονοϊό να καταφέρνει αυτό που δεν είχε καταφέρει οτιδήποτε άλλο συνέβη πάνω στον πλανήτη τα τελευταία 80 χρόνια…

Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων, βέβαια, αναβλήθηκαν και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις όπως το Euro 2020 που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου ως τις 12 Ιουλίου. Θα γίνει κι αυτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το καλοκαίρι του 2021 όπως και το Copa America που επίσης αναβλήθηκε. Να σημειώσουμε πως η Euroleague δεν συνεχίστηκε ποτέ, παρά την έναρξη άλλων πρωταθλημάτων και διοργανώσεων σε διαφορετικά αθλήματα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα στο ποδόσφαιρο

Η Μπάγερν Μονάχου κερδίζει με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν και κερδίζει το έκτο Champions League στην ιστορία της.

Στο Europa League, η Σεβίλη κερδίζει 3-2 την Ίντερ και παίρνει... σπίτι της το τρόπαιο για 6η φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Μονάχου θα επικρατήσει των Ισπανών με 2-1 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Ήταν ο πρώτος αγώνας με την παρουσία κόσμου, στην εποχή του κορονοϊού.

Η Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια, είναι και πάλι πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτά μετά από 3 χρόνια τη La Liga και συνολικά για 34η φορά στην ιστορία της.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια και κατακατά το 45ο πρώταθλημα στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επικρατήσουν με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στην ΑΕΚ και θα φτάσουν τα 18 νταμπλ στην ιστορία τους.

  • Τα σημαντικότερα γεγονότα στο μπάσκετ

Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έγινε μόλις ο τρίτος ξένος στην ιστορία της Λίγκας με back-to-back βραβεία.

Οι Lakers, με οδηγό τον LeBron, θα επιστρέψουν στην κορυφή του NBA κερδίζοντας τους Heat με 4-2. MVP των τελικών ο «βασιλιάς» που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Στην Basket League, το πρώτο πρωτάθλημα που «κατέβασε ρολά» βάζοντας πάνω από όλα την ασφάλεια συμμετεχόντων και θεατών, αποφασίστηκε η χρονιά να μην ολοκληρωθεί. Μετά από ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε ο τίτλος να πάει στον πρώτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος αρνήθηκε να δεχθεί το πρωτάθλημα, το οποίο στατιστικά του κατοχυρώθηκε.

Η ΑΕΚ θα κερδίσει τον Προμηθέα 61-57 και θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία της.

Η Μπούργκος θα επικρατήσει της ΑΕΚ 85-74 και θα κερδίσει το Basketball Champions League στην παρθενική της εμφάνιση.

  • Οι «βασιλιάδες» των άλλων σπορ

Το 2020 ήταν η χρονιά της καθιέρωσης για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Με σπουδαίες νίκες, τίτλους και διακρίσεις, ο «Tsitsifast» θεωρείται πλέον επάξια ένας από τους δέκα κορυφαίους τενίστες στον κόσμο με στόχο… την απόλυτη κορυφή. Ο Έλληνας σούπερ σταρ του τένις ολοκληρώνει το 2020 όντας στο Νο6 της Παγκόσμιας Κατάταξης ενώ βρέθηκε για ένα αρκετά σημαντικό διάστημα και στο Νο5.

Ο «άρχοντας των κρίκων», Λευτέρης Πετρούνιας, έγραψε ιστορία καθώς κατέτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Μελβούρνη, κι έκανε μεγάλο βήμα για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις για πρώτη φορά στην καριέρα της. Προκρίθηκε ως τον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν αλλά και του Αμερικανικού, ενώ κατάφερε να νικήσει τη Σερένα Ουίλιαμς!

Η Άννα Κορακάκη από την πλευρά της, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβόλων ενώ πήρε το χρυσό μετάλλι στο Grand Prix στα 10μ. στο Κουβέιτ.

Ο Λιούς Χάμιλτον κατάφερε να πάρει έναν ακόμα τίτλο και να σπάσει σπουδαία ρεκόρ που κατείχε ο «μύθος» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός πιλότος ισοφάρισε το ρεκόρ του Γερμανού φτάνοντας στα επτά πρωταθλήματα στη Formula 1, ενώ «έσπασε» και το ρεκόρ των 91 νικών που είχε ο «Σούμι».

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ