Δεν άφησε τη Λίβερπουλ να... αγιάσει η Σαουθάμπτον

Τα δάκρυα του Ραλφ Χάσενχουτλ (για την πρώτη νίκη της καριέρας του επί του Γιούργκεν Κλοπ), μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Αντρέ Μάρινερ, αποτυπώνουν την ξεχωριστή σημασία της νίκης της Σαουθάμπτον επί της Λίβερπουλ (1-0), η οποία επιβεβαίωσε το ντεφορμάρισμα της πρωταθλήτριας, αφού έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό ματς, χωρίς γκολ για δεύτερο σερί και, παρ' ότι παραμένει στην κορυφή της Premier League και ισόβαθμη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει πλέον ένα ματς περισσότερο από τους Κόκκινους Διαβόλους.

Οι Άγιοι, με την πρώτη νίκη επί των Κόκκινων στο πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 2016, άφησαν πίσω τους ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες – μια ήττα), έγιναν η πρώτη ομάδα που έχει νικήσει ΚΑΙ τις εφτά πρωταθλήτριες της Premier League την πρώτη σεζόν μετά την κατάκτηση του τίτλου και έπιασε στην τέταρτη θέση Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον.

Ο αγώνας άρχισε ονειρικά για τους Άγιους και εφιαλτικά για τους Κόκκινους. Προτού καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόους γέμισε την μπάλα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ, διαδοχικά λάθη της άμυνας της Λίβερπουλ (και κυρίως του ντεφορμέ Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ) επέτρεψαν στον Ντάνι Ινγκς να την βρει μπροστά του και, με εξαιρετική λόμπα, να αιφνιδιάσει τον Άλισον.

Ο πρώην επιθετικός των Κόκκινων δεν πανηγύρισε ιδιαιτέρως το γκολ γιατί το πέτυχε εις βάρος της πρώην ομάδας του, παρ' ότι αυτό ήταν το 50ό του τέρμα στην Premier League και το πιο γρήγορο της καριέρας του (1:51).

Η ομάδα του Κλοπ, ο οποίος ελέω απουσιών επέλεξε να... πειραματιστεί με Τζόρνταν Χέντερσον στο πλευρό του Φαμπίνιο στο κέντρο της άμυνας, άργησε να συνέλθει από το σοκ και, στο πρώτο 45λεπτο, δεν έκανε ούτε σουτ προς την εστία του Φρέιζερ Φόρστερ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός αντί του Άλεξ ΜακΚάρθι, εκτός λόγω κορονοϊού.

Η Σαουθάμπτον, η οποία μπλόκαρε με πίεση ψηλά και αλληλοκάλυψη όλο το κέντρο της Λίβερπουλ και την οργάνωση του Τιάγκο Αλκάνταρα, έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία σε σουτ άουτ του Νέιθαν Τέλα, ο οποίος μπήκε αλλαγή αντί του τραυματία Μουσά Τζενεπό, με τους φιλοξενούμενους να πλησιάζουν στο γκολ στις καθυστερήσεις, σε κεφαλιά άουτ του Μοχάμεντ Σαλάχ, μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Σαντιό Μανέ.

Η κάκιστη Λίβερπουλ του πρώτου 45λεπτου μπήκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο (όχι ήταν πολύ δύσκολο...), κλείνοντας την Σαουθάμπτον στην περιοχή, χωρίς πάντως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.

Φωνάζει, πάντως, για ένα πέναλτι – μαρς σε χέρι του Τζακ Στίφενς ύστερα από σουτ του Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, το οποίο ο Μάρινερ δεν υπέδειξε, ούτε καν μέσω VAR. Η Λίβερπουλ έπεφτε συνεχώς πάνω στην καλά στημένη άμυνα των Αγίων, οι οποίοι έχασαν και πάλι την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Γιάν Βαλερί έφυγε στην κόντρα, ο Άλισον βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή του, αλλά το πλασέ του πρώτου έφτασε χωρίς δύναμη στην περιοχή, με τον Χέντερσον να διώχνει.

Το πρώτο σουτ εντός εστίας (ένα αδύναμο σουτ του Μανέ που μπλόκαρε ο Φόρστερ) ήρθε στο 75ο λεπτό, στην πιο... καθυστερημένη προσπάθεια εντός εστίας από τους Κόκκινους σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Δεκέμβριο του... 2015 (!) κόντρα στη Νιούκαστλ (89').

Η Λίβερπουλ των πολλών (σταθερά) απουσιών προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή της και δείχνει να λυγίζει από το βάρος αυτών, την ώρα που οι ομάδες του Μάντσεστερ και η Λέστερ έρχονται «φουριόζες» από πίσω, σε ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται στην πολύ βαριά σκιά του κορονοϊού (ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέο καθολικό lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου), αλλά προμηνύεται πιο συναρπαστικό από ποτέ!

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): Φόρστερ – Γουόκερ Πίτερς, Μπεντνάρεκ, Στίφενς, Μπέρτραν – Άρμστρονγκ, Γουόρντ Πρόους, Ντιαλό, Τζενεπό (32' λ. τρ. Τέλα) – Ινγκς (77' Ν'Λουντουλού), Γουόλκοτ (82' Βαλερί).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ (77' Μίλνερ), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (57' Σακίρι), Τιάγκο Αλκάνταρα, Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»