«Πατρική φιγούρα και κακός δάσκαλος στο σχολείο ο Κλοπ»

Αν υπάρχει ένας προπονητής στον οποίο οφείλει ένα ξεχωριστό "ευχαριστώ" ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Είναι ο άνθρωπος άλλωστε που τον έβαλε στον κόσμο της Bundesliga όταν η Ντόρτμουντ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2010 έναντι μόλις 4 εκατομμυρίων λιρών, με τους δυο τους να μένουν αμφότεροι κάτω από την κιτρινόμαυρη στέγη ως το 2014 και τον Πολωνό να πανηγυρίζει σε αυτό το διάστημα 103 γκολ σε 187 ματς καθώς επίσης και 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Γερμανίας.

Τώρα, οι συγκεκριμένες θύμησες μοιάζουν μακρινές, με τον κορυφαίο παίκτη της FIFA για το 2020 να είναι το βαρύ πυροβολικό της Μπάγερν εδώ και μία επταετία και τον Κλοπ να ηγείται με απόλυτη επιτυχία της Λίβερπουλ από το 2015, με τον "Λέβα" να μην έχει ωστόσο ξεχάσει εκείνα τα χρόνια που έμαθε πολλά από τον Γερμανό.

Τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με τον 32χρονο Πολωνό επιθετικό, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "Players' Tribune", να τονίζει: "Μπορούσα να μιλήσω για τα πάντα με τον Γιούργκεν. Μπορούσα να τον εμπιστευτώ, είναι άνθρωπος της οικογένειας και ενδιαφέρεται για αυτό που συμβαίνει στην προσωπική ζωή σου.

Θυμάμαι ένα συγκεκριμένο γεγονός, στην έναρξη της δεύτερης σεζόν μου στην Ντόρτμουντ που ακόμα είχα δυσκολίες. Ένιωθα πως ο Γιούργκεν ήθελε κάτι από μένα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν ακριβώς.

Οπότε, μετά από μία άσχημη ήττα από την Μαρσέιγ στο Champions League, όπου νομίζω ότι είχαμε χάσει 3-0, πήγα να τον δω. "Γιούργκεν πρέπει να μιλήσουμε. Πες μου τι είναι αυτό που ζητάς από μένα", του είπα.

Δεν θυμάμαι τι μου απάντησε ακριβώς, μιας που τα γερμανικά μου δεν ήταν και τα καλύτερα εκείνη την εποχή, αλλά μέσα από τις ελάχιστες λέξεις που κατάλαβα και τη γλώσσα του σώματος, καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Είχαμε μία σπουδαία κουβέντα και νομίζω πως είχε να κάνει με τον πατέρα μου.

Εκείνη τη στιγμή δεν το είχα σκεφτεί όμως τώρα συνειδητοποιώ πως η συζήτησή μου με τον Γιούργκεν ήταν σαν μία από αυτές που θα ευχόμουν να είχα κάνει με τον πατέρα μου, που πέθανε όταν ήμουν έφηβος.

Μία από εκείνες τις κουβέντες που δεν είχα καταφέρει να κάνω για χρόνια". Στην ίδια συνέντευξη, το μεγάλο αστέρι της επίθεσης της Μπάγερν χαρακτήρισει τον Κλοπ ως "κακό δάσκαλο στο σχολείο", με τον Πολωνό να σπεύδει να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό του λέγοντας τα εξής:

"Ο Γιούργκεν δεν ήταν απλά μία πατρική φιγούρα για μένα. Ως προπονητής ήταν σαν τον "κακό" δάσκαλο, και το λέω αυτό με την καλή έννοια. Αφήστε με να σας εξηγήσω. Σκεφτείτε όταν πηγαίνετε σχολείο.

Ποιον καθηγητή θυμάστε περισσότερο; Όχι εκείνον που σας έκανε εύκολη τη ζωή και δεν περίμενε κάτι από εσάς. Όχι, όχι, όχι. Θυμάστε τον κακό δάσκαλο, αυτόν που ήταν αυστηρός μαζί σας. Αυτόν που σας πίεζε και έκανε τα πάντα για να βγάλει από μέσα σας τον καλύτερο εαυτό σας.

Αυτός δεν ήταν ο δάσκαλος που σας έκανε καλύτερους, έτσι; Και ο Γιούργκεν ήταν αυτό ακριβώς για μένα".

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ
Εμφατικό πέρασμα τίτλου της Σίτι από το Μπράιτον
Τέλος η σεζόν για τον Ένζο Φερνάντες
Σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ με τον Τιράμ η Παρί Σεν Ζερμέν
Ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία έκαναν τους... νεκρούς για να τιμήσουν τον πρόεδρο τους που έχει γραφείο κηδειών
Λαπόρτα: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο Τσάβι συνεχίζει στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα
Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Κάρλος Τέβες
Φερνάντες: Ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να δέχεσαι την κριτική