Ένας χρόνος μετά, μια άλλη Γιουνάιτεντ

Συμπληρώνοντας 15 παιχνίδια εκτός έδρας στην Πρέμιερ Λιγκ δίχως ήττα και καταφέρνοντας από τον Δεκέμβρη και μετά να σημειώσει αξιοσημείωτη αναρρίχηση που την οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πραγματικά μια πολύ διαφορετική ομάδα από αυτή που παρουσιαζόταν τέτοιες μέρες, πριν από μόλις έναν χρόνο. 

Είναι Ιανουάριος. Στα μέσα της σεζόν, Τέτοια εποχή, το 2020, η Γιουνάιτεντ γνώριζε ήττα με κάτω τα χέρια από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», πριν από έναν χρόνο, σε μια βραδιά που το ηλιοβασίλεμα που φαινόταν από το γήπεδο, η «έκρηξη» χαράς του κόσμου και ο τρόπος που οι «κόκκινοι» πορεύονταν προς την κατάκτηση του τίτλου, άφηναν σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα την... ταλαίπωρη ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. 

Έπειτα από 17 παιχνίδια την περασμένη αγωνιστική περίοδο, η Γιουνάιτεντ ήταν στην 6η θέση της βαθμολογίας με 25 πόντους και βρισκόταν στο -24 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ! 

Φέτος, έπειτα από 17 αναμετρήσεις είναι μόνη πρώτη με 36 βαθμούς, στο +3 από τη Λίβερπουλ και έρχεται ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ με τους Πρωταθλητές το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής! 

Η Γιουνάιτεντ είναι στην κορυφή για πρώτη φορά από την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ μετράει 67 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος δίχως αρνητικό αποτέλεσμα. 

Η «μάχη» τους, προβλέπεται το λιγότερο εντυπωσιακή, ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν δείξει ξεκάθαρα πως... αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψουν εκεί που είχαν μάθει με τον Φέργκιουσον στο «τιμόνι». 

Πηγή: england365.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League