Πρόκριση με σύμμαχο τον... κορωνοϊό για τη Νάπολι

Οι ομάδες έχουν μάθει να συμβιώνουν με τον κορωνοϊό, ακόμα και αν αυτός τις αποδυναμώνει στο... παρά πέντε, όπως συνέβη στην Έμπολι, λίγες ώρες πριν από τη νοκ άουτ αναμέτρηση με τη Νάπολι για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας.

Οι υγειονομικές αρχές της Νάπολης υποχρέωσαν τον προπονητή Αλέσιο Ντιονίζι και τους ποδοσφαιριστές Λεονάρντο Μανκούζο, Ρομπέρτο Πιρέλο και Σίμον Ζουρκόφσκι, να παραμείνουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, επειδή είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού σε πτήση της 4ης Ιανουαρίου.

Χωρίς τους παραπάνω, η Έμπολι το πάλεψε, ισοφάρισε δύο φορές, αλλά οι Παρτενοπέι ήταν ανώτεροι και εντέλει έφτασαν στη νίκη – πρόκριση στα προημιτελικά (3-2), όπου θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Ρόμα – Σπέτσια.

Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο (18'), Ίρβινγκ Λοσάνο (38') και Αντρέα Πετάνια (76') έδωσαν το εισιτήριο στην ομάδα του (απόντα λόγω τραυματισμού) Κώστα Μανωλά, με τον Νεντίμ Μπαϊράμι να ισοφαρίζει δύο φορές για τους φιλότιμους φιλοξενούμενους (33', 68').

Νωρίτερα η Ίντερ, με γκολ του Ρομελού Λουκάκου στο 119', απέκλεισε την Φιορεντίνα μέσα στην Φλωρεντία (2-1) και έκλεισε ραντεβού στους «8» με τη Μίλαν, η οποία την Τρίτη (12/1) απέκλεισε την Τορίνο στα πέναλτι.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference