Ένας τερματοφύλακας από τις Σέρρες έστειλε τη Μπάγερν σπίτι της

Ο Γιάννης Γκέλιος, ένας Έλληνας τερματοφύλακας με καταγωγή από τις Σέρρες, είναι πρώτο θέμα σήμερα στη Γερμανία μετά τον αποκλεισμό της Μπάγερν από την Χόνσταϊν Κίελ.

Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χάνσι Φλικ μετά το παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Τετάρτης. «Είναι σοκ και απογοήτευση για εμάς. Θέλαμε να υπερασπιστούμε το περσινό τρεμπλ» είπε ο προπονητής των Βαυαρών λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του, που δεν μπορεί φέτος να διεκδικήσει το κύπελλο και γι' αυτό ευθύνεται ένας Έλληνας... 

Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας πήρε την πρόκριση στα πέναλτι χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Γκέλιου, ο οποίος αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Mε σούπερ εκτίναξη στην αριστερή γωνία του απέκρουσε το πέναλτι του Ρόκα και έστειλε την Χόνσταϊν στην επόμενη φάση και τη Μπάγερν σπίτι της. 

Ο 28χρονος Έλληνας τερματοφύλακας γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ, αλλά κατάγεται από τις Σέρρες. Από το χωριό Δασοχώρι συγκεκριμένα. Ήταν διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων. Άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Άουγκσμπουργκ και το 2018 πήγε στη Χάνσα Ροστόκ, ομάδα που τον παρακολουθούσε για αρκετό καιρό Δοκιμάστηκε και στον Ηρακλή, αλλά δεν έγινε η συμφωνία ώστε να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα. 

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την Άουγκσμπουργκ ύστερα από 17χρόνια δεν ήταν εύκολη για εμένα. Αλλά ήθελα να βελτιωθώ και για τον λόγο αυτό έπρεπε να μετακομίσω σε άλλον σύλλογο ώστε να καταφέρω στο μέλλον να βρεθώ στο κορυφαίο επίπεδο. Όνειρο μου είναι να επιστρέψω και πάλι εδώ ως το νούμερο ένα» έλεγε για την αποχώρησή του από την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε. 

Βασικός στη Χάνσα, που έπαιζε τότε στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, έμεινε μία σεζόν και κατόπιν μετακόμισε στο Κίελο. Ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι της δεύτερης κατηγορίας κόντρα στην Ζανκτ Πάουλι(2-1) καθ0ώς είχε αποκρούσει πέναλτι στο 95ο λεπτό και έσωσε την εστία του σε έμμεσο φάουλ των φιλοξενούμενων, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. 

Η πιο σπουδαία βραδιά της καριέρας του ήταν, φυσικά, κόντρα στη Μπάγερν, που αποκλείστηκε στον 2ο γύρο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000-01, όταν και είχε ηττηθεί ξανά στα πέναλτι από ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Μαγδεβούργο).

Ο Γκέλιος ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης και απολύτως λογικά είναι σήμερα το πρόσωπο της ημέρας... 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League