Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό κάθε παίκτη που θα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή Super League

  21/01/2021 19:42
Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό κάθε παίκτη που θα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή Super League

Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό κάθε παίκτη που θα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή Super League

  21/01/2021 19:42

Οι πρόεδροι των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν 3ωρη συνάντηση πριν μερικές μέρες και η FIFA αφού κατάλαβε τον λόγο, απείλησε τους ποδοσφαιριστές.

Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων [ECA] έχει κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται τα τελευταία χρόνια ότι δεν θα ‘ησυχάσει’ μέχρι να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο μία κλειστή λίγκα στο στιλ της Euroleague στο μπάσκετ. Ο Ιταλός είχε πριν δύο μέρες καλεσμένο τον ομόλογό του της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάγος για να καταλάβει τον λόγο της συνάντησης, ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα είπαν για τρεις ώρες. Σε αυτή, τα είπαν για τη δημιουργία του κλειστού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δίνει μάχη ο Ανιέλι με δηλώσεις περί «ποδοσφαίρου του μέλλοντος» αλλά και «οικονομικών απωλειών 4 δισ. ευρώ».

Η FIFA, προφανώς, είχε τον τρόπο να μάθει το τι σχεδιάζουν οι δύο και έκανε την κίνησή της. Ποια ήταν αυτή; Να βγάλει ανακοίνωση με την οποία πολύ απλά ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για το ότι αν συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δική της, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης και σε εκείνες των ομοσπονδιών στις οποίες ανήκουν οι χώρες τους. Τέλος άρα και τα Euro, Copa America, Copa Africa, ανάλογα τους παίκτες. Σε αυτό συμφώνησαν επίσημα και οι υπόλοιπες διεθνείς ομοσπονδίες όπως UEFA, CAF, CONCACAF, CONMEBOL.

Η Γιουβέντους και η Ρεάλ δίνουν τη μάχη τους για την ιδέα της κλειστής λίγκας, η οποία σύμφωνα με τα πρόσφατα δείγματα δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Στα club από τα μεγάλα πρωταθλήματα δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση, ενώ τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και που δεδομένα θα προκύψουν, είναι πάρα πολλά.

Πηγή: sdna.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πίσω στην αρχή της σελίδας