Η FIFA απειλεί με αποκλεισμό κάθε παίκτη που θα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή Super League

Οι πρόεδροι των Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης είχαν 3ωρη συνάντηση πριν μερικές μέρες και η FIFA αφού κατάλαβε τον λόγο, απείλησε τους ποδοσφαιριστές.

Ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους αλλά και της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων [ECA] έχει κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται τα τελευταία χρόνια ότι δεν θα ‘ησυχάσει’ μέχρι να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο μία κλειστή λίγκα στο στιλ της Euroleague στο μπάσκετ. Ο Ιταλός είχε πριν δύο μέρες καλεσμένο τον ομόλογό του της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μάγος για να καταλάβει τον λόγο της συνάντησης, ειδικά από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα είπαν για τρεις ώρες. Σε αυτή, τα είπαν για τη δημιουργία του κλειστού πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δίνει μάχη ο Ανιέλι με δηλώσεις περί «ποδοσφαίρου του μέλλοντος» αλλά και «οικονομικών απωλειών 4 δισ. ευρώ».

Η FIFA, προφανώς, είχε τον τρόπο να μάθει το τι σχεδιάζουν οι δύο και έκανε την κίνησή της. Ποια ήταν αυτή; Να βγάλει ανακοίνωση με την οποία πολύ απλά ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για το ότι αν συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δική της, δηλαδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως επίσης και σε εκείνες των ομοσπονδιών στις οποίες ανήκουν οι χώρες τους. Τέλος άρα και τα Euro, Copa America, Copa Africa, ανάλογα τους παίκτες. Σε αυτό συμφώνησαν επίσημα και οι υπόλοιπες διεθνείς ομοσπονδίες όπως UEFA, CAF, CONCACAF, CONMEBOL.

Η Γιουβέντους και η Ρεάλ δίνουν τη μάχη τους για την ιδέα της κλειστής λίγκας, η οποία σύμφωνα με τα πρόσφατα δείγματα δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Στα club από τα μεγάλα πρωταθλήματα δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση, ενώ τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και που δεδομένα θα προκύψουν, είναι πάρα πολλά.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Μπλεξίματα για τον Ρίντιγκερ-Toν συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS
Θέα στον Τάμεση, σεφ με αστέρια Michelin και πισίνα-Ο νέος χώρος φιλοξενίας στο γήπεδο της Φούλαμ προκαλεί ίλιγγο